2015 er Stjernekrigens år. Ikke nok med at vi får The Force Awakens i biograferne til december (og den ser ud til at være alt, hvad vi håber på), har Marvel også fået Stjernekrigs-licensen tilbage fra Dark Horse.

Og hvad betyder det for os? Indtil videre at vi har ikke mindre end 4 nye Stjernekrigen-titler på hylderne med flere på vej, men de er også fantastiske! Og så er de tilmed officielt canon for dem, der går op i det.

Star WarsStar wars

– skrevet af Jason Aaron, tegnet af John Cassaday.

Kort efter rebellernes sejr ved Yavin 4, hvor Imperiets supervåben Dødstjernen blev tilintetgjort, er Han, Luke, Leia og Chewbacca på en ny mission for rebellerne. Men da selveste Darth Vader dukker op, er det op til Luke at tage kampen op mod manden, der har myrdet Lukes far og gamle Ben Kenobi.

Jason Aaron, der er kendt for serier som Scalped og Thor: God of Thunder, er et godt valg til denne serie, der reelt set er en direkte fortsættelse til A new Hope. Han rammer karaktererne så perfekt, at man ikke kan undgå at høre Mark Hamill, Harrison Ford og Carrie Fishers stemmer. Kombineret med John Cassaday, der tidligere har tegnet blandt andet Planetary og Astonishing X-men, der ligeledes får de kendte figurer til at ligne deres filmudgaver, er denne serie et godt sted at starte, hvis man vil være med i det nye Star Wars-univers.

 

Darth VaderDarth Vader

– af Kieron Gillen (Young Avengers), tegnet af Salvador Larocca (The Invincible Iron Man).

Ovenpå den fadæse, der var Dødstjernen, er Darth Vader vendt tilbage til Kejser Palpatine i skam. Men Palpatine er yderst utilfreds med Vaders indsats mod rebellerne og sender ham langt væk. Vader, der samtidig kæmper med følelsen af, at den unge rebel, der destruerede Dødstjernen, er mere vigtig, end man troede, har sine egne planer.

Denne serie er kort sagt fantastisk. Det er fedt at se en ydmyget Vader prøve at både komme tilbage på sin rette plads som Kejserens højre hånd, men også samtidig gør op med alle dem, der tror, han er svag. Den er godt skrevet, og jeg er vild med den måde, den er tegnet på. Larocca tilfører god energi, samtidigt med at han bevarer billedet af Vader som en langsom, determineret dræbermaskine. Ingen superatletiske gymnastikspring her.

 

Prinsess LeaPrincess Leia

– af Mark Waid (Daredevil, Kingdom Come), tegnet af Terry Dodson (Harley Quinn, Uncanny X-men).

Kan I huske, hvor meget Luke var i sorg over, at Obi-Wan, som han havde kendt i måske et par dage, døde, og da han blev trøstet af Leia? I ved, Leia, hvis hele planet blev destrueret af Dødstjernen? Et plotpunkt, der ikke blev nævnt i filmene og dårligt er blevet nævnt i de mange gamle Expanded Universe-bøger.

Det er det, Princess Leia tager op, hvor Leia tager på en mission for at finde andre overlevende fra Alderaan, efter det kommer frem, at Imperiet går aggressivt efter at udrydde hver og en.

Serien er godt skrevet, og Waid virker som om, han har godt greb om sin hovedperson. Jeg er personligt ikke den store fan af Dodsons streg, primært fordi Leia slet ikke ligner sig selv. Hun har fået et, undskyld udtrykket, mere Disneyficeret look her. Kan man se igennem fingre med det, er historien som sagt rigtig god, og det er dejligt, at Waid tager tråden med Alderaans ødelæggelse op.

 

KananKanan – the last Padawan

– af Greg Weismann (Amazing Spider-man, Young Justice)

Denne serie skiller sig ud fra de andre, i og med at den ikke foregår i samme tid som de andre, men derimod under Klon-krigene og med en hovedperson, man intet kender til, medmindre man har fulgt med i den fantastiske Star Wars Rebels-animationsserie. Før Kanan blev den Han Solo-agtige rogue, man kender i den serie, var han Padawanen Caleb Dume, der sammen med sin Mester Dipa Billapa kæmpede i Klon-krigene, da Palpatine giver Order 66. Hvordan overlevede Caleb, og hvordan blev han til den Kanan, man kender fra Rebels? Jeg ser interesseret frem til flere numre i denne serie.

 

 

Det var alt for nu, men jeg følger op på, hvad der rører sig i Star Wars-universet, og jeg ser frem til, hvad de næste serier måtte byde på. Jeg glæder mig især til Lando, der blev annonceret for noget tid siden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.