Der er håb for din sofa

Møbelindustrien er ved at ændre sig, og flere designere og møbelproducenter vil nu bremse den hastige udskiftning af møbler, der kaldes “fast furniture”. Disse billige møbler har en tendens til at have en dårlig kvalitet og holder derfor ikke ret længe. Den lave pris gør det nemt at udskifte hjemmets møbler med nye boligtrends, og det er også nemmere at købe noget nyt end at reparere det gamle, hvis det går i stykker.

Desværre fører denne tendens til, at vores lossepladser verden over bugner med brugte møbler, der er svære at genanvende, fordi de ofte er sammensat af flere slags materialer af lav kvalitet og indeholder overfladebehandling, lim og skadelige kemikalier. Møbler er i dag en af de hurtigst voksende affaldskategorier.

Hvis vi ønsker at løse klimakrisen og gøre vores forbrug mere bæredygtigt, er vi nødt til at tænke mere cirkulært. Det betyder især at forlænge sofaens og spisestolenes levetid og designe dem i materialer, der kan laves om til noget nyt, når de ikke længere har en funktion. Møbelbranchen står overfor store udfordringer på dette område, da møbler er den kategori i vores hjem, der bliver allermindst genanvendt. Ifølge European Federation of Furniture Manufacturers ender op til 90 procent af alle møbler på lossepladsen eller bliver brændt til energi.

Previous post Erik Jørgensen præsenterer nye møbler på Stockholm-messen
Next post En bæredygtig møbelindustri