En bæredygtig møbelindustri

Flere danske iværksættere har en ambition om at gøre møbelindustrien mere bæredygtig. Såsom virksomheden MiCollect, der har udviklet en teknologi, der på lang sigt kan gøre møbelbranchen mere grøn og bæredygtig, ved at platformen centrerer sig omkring en RFID-chip, der monteres i møblerne, og en app, som indsamler data om møblerne, inklusiv materialer, oprindelse, afgasning og CO2-påvirkning. Disse data giver producenterne skabe en transparent deklaration af produkterne, hvilket kan støtte mere genanvendelse og forlængelse af møblernes levetid.

MiCollects teknologi bruges allerede af møbelproducenten Wehlers. Dette samarbejde mellem den nordsjællandske iværksætter og de store aktører er et direkte resultat af hendes forløb i Beyond Beta, et accelerator- og inkubatorprogram for potentielle vækstiværksættere i Danmark.

Beyond Beta tilbyder potentielle vækstiværksættere et sammenhængende tilbud af høj kvalitet til at komme videre mod markeder, kunder og partnere. Der er særligt fokus på iværksættere inden for de 14 udpegede danske styrkepositioner. Projektet blev igangsat af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse i juni 2021 og slutter med udgangen af juni 2023. Beyond Beta REACT er finansieret med 111,5 mio. kr. fra REACT-EU under Socialfonden.

Previous post Der er håb for din sofa
Ori møbler Next post Virksomhed opfinder udvidelige og tilbagetrækkelige møbler