Worms er tilbage på din mobil, men er det stadig noget værd? Kan det leve op til de nostalgiske krav, og fungerer det på en smartphone?

Jeg kan huske, da jeg var omkring 9-11 år og besøgte min storebror. Han havde altid en masse spil på sin computer, og jeg kunne bruge flere timer på at sidde og spille gode, gamle spil som Lemmings, Doom og Duke Nukem 3D. Her skød jeg læssevis af grisetrynede aliens og gav penge til pixelerede strippere.

Nu er jeg selvfølgelig voksen, men jeg kan tydeligt huske, hvordan det var at spille de spil. Det var en følelse af glæde, og det var en tid, hvor computerspil ikke behøvede at være voldsomt komplicerede historiemæssigt eller specielt flotte, men bare sjove.

Blandt de spil, jeg fortærede, var Worms. Det var et simpelt, men stærkt vanedannende spil. Du har et hold af orme, der kæmper mod et andet hold orme med et væld af eksplosive våben. Det var barnligt, måske lidt plat, men umådeligt sjovt, og gennem de sidste mange år har jeg prøvet andre udgaver af Worms. Dog har ingen af dem formået at finde ind til den lille dreng i mig og pirre den nostalgi, jeg føler for disse gamle spil.

Worms3-01

Det var indtil for nyligt, hvor jeg gennemser appstore på min telefon. Her finder jeg en række spil til smartphone, som jeg kunne tænke mig at prøve af, og deriblandt finder jeg så også spillet Worms 3. Jeg kender ikke alle udgaver af Worms, der er udgivet gennem årene, da jeg er en casual gamer og for det meste helliger mig et par få enkelte spil, efterhånden som jeg falder over dem. Nu faldt jeg over Worms 3 og besluttede at give det en chance.

Hvad, jeg opdagede, var, at i denne version var der ikke meget, der havde ændret sig. Du kan give dine orme forskelligt udstyr på, og ormene på dit hold har diverse kropstyper og derigennem en smule personlighed. Men det er også det eneste, der har ændret sig, og det er, hvad der virker. Jeg har ikke lyst til at spille en underlig version af et spil, jeg holder så meget af. Jeg vil spille den version af spillet, som jeg husker, der kan kilde min nostalgi, og det formår Worms 3 i den grad!

Worms3-02

Den eneste rigtige klage, jeg har, er min egen telefons begrænsninger. Jeg hentede det ned på min iPhone 4, og skærmen er for lille, og det lader til, mit forældede stykke elektronik ikke rigtig kan trække spillet. Derfor får jeg ikke det fulde ud af spillet. Hvilket er ærgerligt.

Men det skal ikke ødelægge jeres oplevelse af spillet, for det er fantastisk. Det tager lidt tid at vænne sig til de controls, man har adgang til på en smartphone, men man lærer det hurtigt, og selve måden, Worms spilles på, passer ekstremt godt til smartphones. Spillet er ydermere gratis, så jeg har kun et spørgsmål til dig: hvorfor læser du stadig denne anmeldelse, når du burde spille Worms 3?

6af6

Leave a Reply

Your email address will not be published.