freelogo2014Lørdag d. 20. juni bør være krydset af i enhver rollespillers kalender. Det er den dag, Free RPG Day løber af stablen.

Nu tænker de fleste af jer nok, hvad hulen er Free RPG Day for en størrelse? Det er såmænd en af de bedste dage at være rollespiller, og det er der flere grunde til.

Free RPG Day er lige præcist det, navnet antyder – en dag med gratis rollespil. Den dag kan alle interesserede dukke op i en butik, der deltager i arrangementet, og modtage en gratis rollespilsbog produceret til lejligheden af Free RPG Days sponsorer, så længe lager haves. Disse bøger er som regel på cirka 16 sider og indeholder, hvad end den enkelte sponsor har brug for at promovere det år. Det kan være kvik-start-versioner af nye regelsæt, moduler, der kan spilles på en seance, en blanding af de to eller noget helt fjerde.

Det hele handler om at fremme hobbyen, og for spilleren, butikken og sponsoren er der, udover denne fremmelse af rollespil som spilform, klare fordele ved at deltage.

For sponsoren

Pathfinder Module - We Be Goblins Free - Free RPG Day 2015

For sponsorerne, altså de virksomheder, der producerer materialet til Free RPG Day, kan arrangementet være en oplagt mulighed for at promovere et regelsystem, en produktlinje, eller hvad end de ellers har behov for at kaste deres spotlight på.

Derudover viser sponsorerne, at de investerer i hobbyens fremtid. Monetært er Free RPG Day udelukkende en udgift for disse udgivere. De bærer alle omkostninger i forbindelse med produktion af deres bog, og de får som udgangspunkt ingen penge for det. Der er så nogle virksomheder, heriblandt udgiveren Paizo, der producerer et stort nok parti bøger til, at de, der er så uheldige ikke at bo i nærheden af en deltagende butik, kan købe bogen via Paizos webshop.

For butikken

For butikken er den klare fordel ved deltagelse, at de får folk ind i deres butik. Deltagende butikker afholder ofte flere arrangementer i løbet af dagen, og gerne arrangementer, der udnytter de bøger, der tilbydes til Free RPG Day. Folk i butikken skaber eksponering og, forhåbentlig for butikken, lidt større omsætning.

Through The Breach - Free RPG Day 2015Det er dog ikke gratis for butikken at deltage i Free RPG Day. Det koster penge at sende en kasse med produkter til en butik, og disse udgifter dækkes af butikken.

For spilleren

Udover at være den glade modtager af et styk gratis rollespilsbog, så har spilleren mulighed for at deltage i en dag i rollespillets tegn. Spilledere er klar til at køre et eventyr eller to, og der er ofte rig mulighed for at spare en skilling på noget af butikkens øvrige sortiment.

Det vil ikke være helt urimeligt at sige, at den gratis rollespilsbog fungerer som incitament, mens dagens virkelige højdepunkt er det, der foregår rundt om bordene i butikkerne, hvor folk ruller terninger og har det sjovt, ofte i selskab med mennesker, de aldrig har mødt før.

Hvor?

Atlantis The Second Age - Free RPG Day 2015Så vidt jeg har kunne snuse mig frem til, deltager to danske butikker i Free RPG Day, begge i København. De to butikker er Faraos Cigarer og Fantask.

Så hvis du befinder dig i nærheden af de to butikker på lørdag, så smut dog forbi og oplev Free RPG Day 2015!

 

Billederne i denne artikel viser nogle af de rollespil, man kan få gratis i weekenden.

Link: Free RPG Day 

Leave a Reply

Your email address will not be published.