Jeg var ret spændt på forhånd. Livet som togkonduktør i det vilde vest i USA kunne da kun være spændende… eller hvad?

Man starter i en lille by. Det virker nemt at komme i gang, gameplayet er overskueligt, og guiden er nem at komme igennem. Hurtigt snakker man med en del forskellige folk, får hyret hjælp, booker en passager og fylder vognene med fragtgods.

Toget tøffer snart afsted mod den første naboby, men på vejen kan man møde både indianere, banditter eller handelsfolk.

train

Der er små simple opgaver, man kan tage – alle med en tidsmæssig deadline og en opskrift, der hedder ”fragt xx varer til yy by.” Herefter handler det om at finde varerne i tide og fragte dem til den givne by i tide.

Hurtigt opdager man, at tid og penge er en faktor her, især da ens tog kan tage skade under angreb, og nye vogne er dyre. Misser man en deadline på en opgave, får man en bøde som straf. Samtidigt er nogle varer dyrere i visse byer, ligesom borgerkrig og andet kan influere priserne.

Her savnede jeg første gang, at der var flere sværhedsgrader. Men nej, der er kun en sværhedsgrad samt en ekstra udfordring til de seje, hvor det at dø i spillet betyder, at du starter helt forfra. For os andre er døden i kamp kun ensbetydende med, at man får valget mellem at starte kampen forfra eller at vende tilbage til sidste by.

portland

De folk, man hyrer, har forskellige evner, og man kan vælge at give dem point i forskellige retninger, efterhånden som de får mere erfaring igennem kampe.

Nogle banditter ligger i skjul, andre rider rundt, mens andre igen hopper ombord på toget i forsøget på at dræbe dine medhjælpere i slåskamp. Det er her din opgave at beskytte din last, passager og toget selv.

Endvidere skal man have en lokomotivfører – heldigvis kan du også selv være lokomotivfører, hvis din medhjælper dør. Lokomotivføreren fylder kul på, så længe der er ressourcer til det, og gør dig i stand til at styre farten på toget. Pas på, kommer du for højt op i fart, risikerer du dog at ødelægge toget.

market

Spillet griber dig hurtigt, hvis du er til strategispil. Dog er grafikken simpel, også lidt for simpel i forhold til 2015. Byerne er ret ens, kampene er hurtigt ret rutineprægede – har man set én indianer, har man set dem alle.

Opgaverne, man kan tage, er ensformige, men heldigvis opvejes de af en større gruppe af opgaver, der stille og roligt folder sig ud, mens Amerika bevæger sig imod borgerkrig.

Bounty Train har en vis charme, og trods små fejl og mangler hist og her er det ikke helt tosset. Når man samtidig tager i betragtning, at det er Early Access (under udvikling), så kan det godt ende med at blive helt godt. Jeg faldt hurtigt i og havde pludselig spillet 4 timer uden at skæve til klokken.

3af3

Bounty Train

Genre: Simulation/Strategi/Indie

Udgiver: Corbie Games

Udgivelsesdato: 25. august 2015 (Early Access)

Leave a Reply

Your email address will not be published.