Drengene elsker holdspil, hvor de er sammen om at klare forhindringer, mens pigerne foretrækker spil, de kan spille helt alene.

Næsten alle drenge og piger i alderen 10 til 18 spiller computerspil – men de gør det meget forskelligt. I første stadie af en undersøgelse udført af lektor Anne Mette Thorhauge fra Københavns Universitet viser det sig, at ud af de 96% af drenge, der spiller computerspil på PC, tablet eller mobilen, foretrækker langt de fleste at spille spil som FIFA, League of Legends, Counter Strike og Call of Duty – altså spil, hvor multiplayer-delen er en stor og integreret del af spillet.

Når de 82% af de udspurgte piger spiller, foretrækker de spil, hvor de spiller helt alene – “solospil” – som The Sims, Candy Crush Saga og Hay Day.

I informationsgrafikken herunder, udarbejdet af DR på baggrund af undersøgelsen, kan man se, at 94% af drengene foretrækker holdspil, mens 85% af pigerne foretrækker solospil. Drengene bruger computerspil som en form for socialt samvær på samme linje som sport og brætspil, hvorimod pigerne bruger det som en pause i hverdagen på linje med at sætte sig med en god bog.

Som forælder er det vigtigt at forstå, hvad ens barn bruger computerspil til. Man bliver ikke nødvendigvis isoleret af at spille computerspil, for det kan være en meget social aktivitet,” siger Anne Mette Thorhauge til DR, og fortsætter – “drenge ser ud til oftere at skændes med deres forældre om computerspil og oftere at forsømme ting i hverdagen på grund af spil. Til gengæld får de en social gevinst ved spil, som piger ikke ser ud til at få.”

Børns Computerspil DR

Det er interessant at se, hvordan næsten alle spil er decideret drenge- eller pigespil. F.eks. er 99% af spillerne af fodboldspillet FIFA drenge, mens livssimulatoren The Sims spilles 100% udelukkende af piger. Der er dog to spil, hvor kønnene til dels kan deles – Minecraft og World of Warcraft.

Der er selvfølgelig ikke rigtig noget her, der er nyt. Pigerne vil gerne lege far, mor og børn, mens drengene vil i krig, men det er alligevel sjovt at få sat tal og form på kønsstereotyperne.

Hører I efter, spilproducenter?

KILDE: DR

Følger du kønsmønstrene?

Når du spiller spil på PC, tablet eller mobil, følger du så de kønsmønstre beskrevet herover, eller spiller du hvad som helst?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.