Alle elsker en god tur ned ad floden, men ingen mere end den lille kaptajn mus i brætspillet Zoobaloo . Men der er ingen grund til at have en hel tømmerfløde og ingen at sejle med. Derfor vil den lille mus gerne invitere sine venner med, men musen ved ikke helt, hvor mange der kan være.

zoobaloo Spillet Zoobaloo er et ganske simpelt spil for børn fra omkring de 5 år. I al sin enkelthed går det ud på, at placere dyr på musens tømmerfløde. Der er i alt seks tømmerflåder og spillet er afsluttet, når man har spillet alle seks igennem. Man starter med den første, og placerer 10 kort med de dertilhørende dyr ved siden af tømmerflåden. Nu er det op til spillerne at beslutte, om de tror alle dyrene kan være på flåden. Siger alle ja, lægges der yderligere et kort og dyr, og spillerne må endnu en gang svare om de tror alle dyrene kan være der. Siger de alle nej, skiftes et dyr ud til fordel for et nyt. Men er spillerne uenige, er det op til dem der siger ja at vise, at dyrene kan være der.

zoobaloo

Med et lille timeglas bliver der lagt ekstra pres på spillerne, som nu skal placere dyrene inden for tømmerflådens ramme. Kan de det, får de point, men kan de ikke, får de andre pointene. Hver runde giver forskellige antal point, så alt er ikke tabt, hvis man ikke får point i starten, men jo flere dyr der kommer på bordet, jo mere spændende bliver det.
Zoobaloo er hurtigt og nemt at sætte op, og tager mellem 20-30 minutter, hvilket vi synes er perfekt. Det er nemlig lige kort tid nok, til at børnene ikke mister interessen og begynder at lege med nogle af de dejlige dyrefigurer som følger med spillet.
Børnenes dom:
4af6

Leave a Reply

Your email address will not be published.