Løven Leo trænger til noget så mondænt som en klipning og derfor har han bestilt tid hos jungles bedste saksesvingende abe.

Men Leo er også en populær fyr blandt junglens mange dyr, og vejen mod frisøren er derfor en noget udfordrende slentretur, hvor både plaprende papegøjer, snakkesalige krokodiller og ikke mindst lækre løvinder kan opholde den hårfagre løve.
Spillet, som kan spilles af 2-5 spillere, går i al sin enkelthed ud på, at løven Leo kommer til frisøren i løbet af 5 omgange. Leos tur gennem junglen er helt tilfældig, da der lægges en sti sammensat af 30 brikker. De mange brikker skjuler både korte og lange ophold for Leo, men der er også hjælp at hente ved stimarkører, som viser vejen mod frisøren.
For at rykke, får spillerne en række kort, som de bruger til at få Leo afsted. Man bruger både farver og tal for at rykke Leo, og slipper for “straf,” hvis kortets farve matcher brikkens og Leo bliver dermed ikke opholdt. Hvis kort og brik ikke matcher, falder Leo derimod i snak med en af sine mange venner, og et lille ur i hjørnet på brikken fortæller, hvor lang tid Leo har mistet. Hver runde følger dagens rytme, hvor Leo tager afsted kl. 8 om morgenen, men hvis ikke han er nået til frisøren inden kl. 8 om aftenen, må han starte forfra. 
Stien som Leo følger er ukendt i starten, men brikkerne vendes når Leo rammer dem. Dog bliver brikkerne vendt om igen, når Leo vender hjem, og dermed skal spillerne også huske, hvilke brikker de har mulighed for at ramme; hvad der er skidt og hvad der godt.
Leo
Leo skal til frisør tager det klassiske vendespil og giver det et twist på den fede måde, med henholdsvis de kort spillerne får på hånden og den “straf” der er, hvis man rammer forkert.
Spillet er på ingen måde nemt, men det er smaddersjovt at sidde sammen med ungerne og forsøge at huske, hvad der gemmer sig under de brikker man som spiller kan rykke til, for det er et samarbejdsspil, og derfor forsøger alle at hjælpe hinanden med at komme videre.
Man har fem omgange til at komme til frisøren; fem dage, hvor løvinder, aber, papegøjer, krokodiller og næsehorn ligger på lur med det seneste sludder og sladder; fem dage, hvor Leos manke dag for dag bliver mere uregerlig og han har brug for jeres hjælp.
De voksnes notater:
Det her er ikke bare et spil for børn, for selv for de voksne kan det være svært at huske, hvilke felter brikkerne gemmer på. Så derfor er det udfordrende på en god måde. Der er også et par måder, hvorpå man kan inddrage de mindre børn, ved f.eks. spille med åbne kort, eller evt. lade være med at vende brikkerne, når først de er afsløret. Så kan man gøre spillet nemmere for de yngste.
Og til allersidst skal det lige nævnes, at mens denne skribent var i gang med netop denne anmeldelse, blev Leo skal til frisør udnævnt til Årets børnespil i Tyskland.
Der er derfor masser af gode grunde til at hive Leo med hjem, hvis I skulle falde over ham på en tur i storbyjunglen.
Udgivet af Lautapelit ved Spilbræt.dk
Designer: Leo Colovini
Vejl. pris: 199,95-
5af6

Leave a Reply

Your email address will not be published.