Pandemic er blevet en morderne klassiker. Rapid Response arver Pandemic navnet herfra og ligner lidt til forveksling de andre Pandemic spil, hvad angår tema og grafik, men her stopper ligheden også… heldigvis.

Jeg kan ikke løbe fra, at jeg på ingen måde er fan af det almindelige Pandemic, men Pandemic: Rapid Response er en helt anden type af spil. Det minder mere om Yatzy.

Spillet går kort ud på, at man skal flyve rundt i verdenen til forskellige byer som Madrid, Bangkok, Dehli og så videre, hvor man skal aflevere vand, medicin eller andet for at løse opgaven, hvorefter man flyver videre til næste brændpunkt.

Man har 4 af disse opgaver, som man skal klare for at vinde spillet. Da det er et samarbejde spil, vinder alle eller ingen.

Man fremstiller ovennævnte nødhjælp ved at rulle med 6 terninger og håbe, at man kan rulle lige det symbol, man skal bruge, der hvor man nu er.

Lykkes det ikke første gang, har man 2 yderlige forsøg … fik jeg nævnt Yatzy?

Lykkes det, får man fremstillet 1-4 kasser, som kan afleveres. Da vi nu er i de miljørigtige tider, er der dog en hage ved at fremstille ting. Der kommer nemlig affald, og det hober sig op. Det skal man også holde øje med i spillet, da det er en af de måder, man kan tabe på.

Man skal også bruge sine terninger til at flytte rundt i med flyet eller flyve hele fabrikken af nødhjælp rundt i verdenen. Turen går til næste spiller, når man mener, man ikke rigtigt kan få mere ud af sine terninger. Det hele er som sådan lige at gå til men…. der er tid på. Det vil sige, man skal gøre alle de ting meget hurtigt.

Der er medfølger et lille timeglas, som hjælper en med at holde tiden. Jeg vil anbefale en mobil, da man ofte bliver optaget af sine træk og let glemmer tiden. Lykkes en opgave, får man mere tid, og fejler man, hopper næste katastrofe op og begynder at stresse en.

Jeg bryder mig normalt ikke om Pandemic og heller ikke om spil med tidspres, men jeg må indrømme, at Pandemic: Rapid Response gør det godt. Det er let at gå til. Reglerne er velskrevne og forklarer kort og godt mekanikkerne. Selve spillet er lidt svært at mestre de første par gange, og man skal lige lære, hvornår man skal opgive sine åndssvage terninger og lade næste spiller komme til, som forhåbentlig kan lave lige den ene kasse med vand eller mad, man mangler, så man kan komme til næste nødsituation.  

Terningerne er virkelig flotte og støbt, så de holder til mange, mange rul. Når man har fået styr på timingen, er der mulighed for at øge sværhedsgraden, så spillet kan spilles igen, men spillet vil på sigt blive lidt ensformigt.

Jeg vil dog stadig komme til at spille mit med jævne mellemrum, da det faktisk er et udmærket spil.

Det minder mig om, at det minder mig om Yatzy? 😊

Pandemic: Rapid Response er ude i butikkerne nu, og kan købes for omkring 270kr.

Leave a Reply

Your email address will not be published.