Velkommen tilbage til Bajere og Brætspil! Jeg forventer, at I godt selv kan finde ud af at drikke, så ingen af spillene i denne serie opfordrer til druk – de er bare så simple, at du kan lære dine berusede venner det!

I aften skal I alle sammen være politikere i en dystopisk fremtid og stjæle og myrde jer til magten! Forestil jer House of Cards i Hunger Games-universet, men uden Jennifer Lawrence. Eller Kevin Spacey…

The Resistance: Coup er et bluff-spil for 2 til 6 spillere. Hver spiller starter med to kort – dine to eneste midler i din “politiske” kamp om magten. Måske starter du med en lejemorder, måske en korrupt grevinde. Hvad end det er, så er det kun dig, der ved det, og ingen andre finder nogensinde ud af det. Hver tur får du lov til at spille ét kort. Men du behøver ikke at vise det kort, du spiller. Du behøver i virkeligheden slet ikke at have det kort, du spiller! Du kan bare sige, at du har en Lejemorder og myrde nogen. Eller at du har en Hertug og fuske med økonomien. Men pas på med dine løgne! Hvis en anden spiller mistænker dig for at spille et kort, som du ikke har, så kan de kalde dit bluff! Hvis du ikke kan bevise, at du rent faktisk har kortet, så mister du ét af dine kort. Mister du begge to, så er du ude af spillet!

IMG_20140624_220218

Med kun 5 forskellige kort er der mere dybde i Coup, end hvad man lige skulle tro. Der er altid noget, som din hånd ikke har et modsvar på, så oftest må du ty til løgne for at stoppe dine modstandere. Men selv hvis du ikke er god til at lyve (ligesom undertegnede), så er der stadig muligheder for at spille dine modstandere – ved simpelthen at fortælle sandheden.

– “Jeg har en Kaptajn, så jeg vil gerne stjæle fra dig, Kevin Spacey.”

– “Aaargh… Det var godt nok meget belejligt. Næsten FOR belejligt… Det tror jeg sgu ikke på. Bevis det!”

Og så viser du Hr. Spacey at, jo, du havde faktisk en Kaptajn. Fordi han beskyldte dig for at lyve, selvom du faktisk talte sandt, så bliver han straffet og mister et kort! Ærlighed sejrer igen!

Coup tager kun cirka 15 minutter og er en fantastisk måde at få dig og dine venner til at grine med og af hinanden. Du kan ikke stole på nogen som helst, alle er mistroiske. Nogle spiller ekstra luskede for at få andre til at tro, at de lyver, når de faktisk taler sandt. Andre har spillet så mange forskellige kort, at ingen har styr på, hvilke af dem er sande, og hvilke er løgne. Kevin prøver at overbevise dig om, at Jennifer lyver. 2-minutters-alliancer bliver dannet, for så at blive flået ned igen med en kniv i ryggen! Fuck dig, Jennifer!

IMG_20150319_194918

 

Den umiddelbare strategi er ikke altid åbenlys for nye spillere, og det første spil er ofte mere en introduktion end noget andet. Men efter første spil er alle med, og derfra har jeg endnu ikke set nogen kun tage et enkelt spil! Selv når det ikke er din tur, er du dybt optaget af, hvad de andre spillere laver, da du bliver nødt til at fange dem i deres løgne. Dette gør, at hele bordet er engageret i spillet på samme tid hele spillet igennem.

Dette spil nåede så høj popularitet til vores brætspilsarrangementer, at vi måtte købe en ekstra kopi af det – og med en pris omkring de 100 kr. er der mange, som har købt det til dem selv efterfølgende!

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.