Alle Gamer er et nyt talkshowprogram på Youtube med den tidligere DR-vært Sara Frost, hvor hun inviterer kendte danske ind til en snak og et spil Playstation, hvilket er et fint, men lidt tomt program.

Alle Gamer

Programmet bliver vist i løbet af foråret og omfatter, til at starte med, otte programmer. Sara Frost er kæmpe PlayStation-spiller og har været det siden hun var 8 år gammel.

I Alle Gamer sætter Sara Frost sig ned hver onsdag med mere eller mindre kendte danske. Her i blandt fodboldspilleren Mathias Zanka Jørgensen og Esben Bjerre (kendt fra Monte Carlo). Ideen er at Sara Frost skal have en mere uformel snak med sine gæster, mens de udfordres med at spille Playstation. Til denne type talkshow er Youtube mere venligstillet, da programmet ikke bliver underlagt faste rammer, som på eksempelvis DR, hvor bestemte tidsplaner skal overholdes. Det var dog også denne fordel ved internetfjernsyn, der fik Sara til at starte sit eget produktionsselskab PYT, der også står bag Alle Gamer, hvis hovedformål er at skabe mere opmærksomhed omkring gamingkulturen i Danmark.

Men hvordan fungerer dette program så? I det første afsnit har Sara besøg af fodboldspilleren Mathias Zanka Jørgensen, og mens de spiller Uncharted snakker de om Mathias’ forhold til fodbold, fans og gaming. Det bliver en underlig blanding af en spilanmeldelse og et interview, som på en eller anden måde virker fint, dog er interviewet meget kort, og det lader ikke til at Sara Frost får udnyttet de muligheder som Youtube har som medie. De fleste, der udgiver på Youtube, er glade amatører, som forsøger at efterligne de professionelle, men Alle Gamer giver den stik modsatte følelse, og føles forkert på samme måde som en skovhugger i kvindeskjorte – det burde kunne gå an, men gør det i sidste ende ikke.

Alle Gamer

Næste gang er det Monte Carlos Esben Bjerre, som tager plads i sofaen ved siden af Sara

Personligt kunne jeg godt have brugt noget mere uddybende samtale, da mange af spørgsmålene kan besvares med ja eller nej. Der bliver også snakket en smule internt omkring fodboldspillere og sport. Dette problem kommer de meget godt over med forklarende tekst, dog fylder teksten næsten hele skærmen og virker i sidste ende forstyrrende for samtalen. Så selvom vært og gæst sidder i en sofa, så har programmet ikke den afslappende og hyggelige stemning, som jeg forbinder med gaming. Det virker meget opstillet, og jeg ville hellere se de to sidde i nattøj i beskidt sofa og spille Mortal Kombat, med åbne sodavandsflasker foran sig.

Men hvis man har interesse i Mathias og hans karriere kan det være at programmet fænger mere, og der ligger en god grundlæggende ide bag disse interviews og måden de bliver udført på. Men for dem der ikke følger med i fodbold, kan dette første program virke meget ligegyldigt. Heldigvis kommer der også andre mennesker i studiet, så Alle Gamer får helt sikkert en chance mere, da det, at udføre et interview over gaming er et unik og interessant koncept.

Så for at opsummere: god ide og en unik vinkel, men udførsel kunne være bedre.  Jeg savner et længere program med mere uddybende spørgsmål samt en renere grafik, hvilket kunne hjælpe på mange af småproblemer programmet har. Men det er opstartsproblemer, og jeg ser frem til hele serien er ude, så jeg kan udvælge programmer med de kendte jeg selv finder relevante, især fordi de kendte ikke bliver præsenteret, men man skal lidt kende dem på forhånd.

3af3

Se det første afsnit her:

Leave a Reply

Your email address will not be published.