Det er efterhånden 4 år siden at den 60-årige popdronning sidst var pladeaktuel, nemlig med Rebel Heart fra 2015. Nu er hun så aktuel igen med albummet Madame X, hvor det er tydeligt at hun er blevet musikalsk inspireret fra det meste af kloden.

Madame X er et særdeles velproduceret popalbum med eksotiske dancevibes og stærkt krydret med lækre elektroniske beats, der især kommer til udtryk på det svingende åbningsnummer Medellin.

Omkring midt på albummet støder man på sangen I Crave, der adskiller sig en del fra resten albummet. Nummeret åbner med en let guitar, der akkompagnerer Madonnas vokal på fineste vis og sangen er langt mere nede på jorden og følelsesladet end albummets øvrige numre. Dette klæder et album, der ellers kan drukne lidt i tunge beats og latinamerikanske danserytmer.

Den store finale finder vi på I Rise, der lukker albummet af med maner med en fed og cathy sound med hitpotentiale og som klart står som albummets helt store højdepunkt.

Madonna leger med forskellige genre og endda også forskellige sprog på dette album og viser dermed hendes brede spektrum. Det er dog ikke alle sange hun har lige stort held med.

Kendetegnet for albummet er da også den store kontrast imellem højdepunkter og lavpunkter, hvor det desværre er lavpunkterne, der for lov at fylde mest på det nye album.

Trods et stort (over)forbrug af auto-tune på flere numre og et svingende musikalsk niveau slipper Madonna alligevel fint fra hendes nye plade.

Efter 40 år i musikbranchen beviser Madonna med albummet Madame X at hun stadig er berettiget til at sidde på den allerhøjeste poptrone og fastholder sin store ikon status i musikbranchen.

Jeg anbefaler:
Medellin
I Rise
I Crave

Hør Madonnas Madam X på Spotify HER.

Leave a Reply

Your email address will not be published.