ROCCAT Taito er ikke bare en musemåtte. Det er den ultimative musemåtte.

Tyskerne fra ROCCAT producerer perifere enheder til PC’en – f.eks. hovedtelefoner, tastaturer og mus – og ROCCATs brand er den solide fysiske udformning af deres produkter. Vi har tidligere testet headsettet Renga og tastaturet Isku. Metronaut har nu fået musemåtten Taito til test, og vi er blevet usædvanligt begejstrede for noget så simpelt som en musemåtte i størrelse XXL.

Taito-musemåtterne kommer i fire størrelser, og vi har haft den største Taito XXL på 90 x 33 cm under musen. Måtten kommer i en rulle, og lige ud af æsken kan man mærke, at der er tale om kvalitet. Underlaget er blå, skridsikker gummi. Oversiden er ROCCATs sorte varmebehandlede Nano-Matrix-stof, som er blød og glat. Selvom den store musemåtte har ligget rullet sammen i æsken, lagde den sig fladt på bordet – klar til brug – uden krøller der skulle rettes ud først.

Bemærk at ROCCAT også udgiver en Taito med tilnavnet Control, hvor kanten af musemåtten er syet for at forlænge holdbarheden. Det er dog den almindelige Taito, vi har til test her.

Nøjagtighed og hastighed er de primære parametre, som de fleste seriøse computerbrugere vægter højest, når man skal vurdere en musemåtte: Hvor nøjagtigt bevæger musemarkøren sig på din skærm, og hvor let kan du bevæge musen. Nogle gange får man musemåtter, hvor f.eks. musen skøjter nemt over den fysiske overflade, men musens sensor kan ikke følge med på underlaget. Jeg testede musemåtten med flere optiske og lasermus, og jeg havde kun positive oplevelser.

Taito er 3 mm i tykkelsen, hvilket var blødt nok for mine håndled. Visse musemåtter fås i 5 mm, men så bliver kanten mellem bordplade og musemåtte for høj for min smag. Taitos store hit for mig er dog størrelsen, hvor musemåtten ligger under både mus og tastatur, så man undgår fysiske konflikter mellem musemåtte og tastatur. Det har to yderligere fordele: for det første bliver musens anvendelsesområde meget større; nogle gange tager jeg musen ind foran mig til almindelig surfing. For det andet bliver musemåtten en behagelig håndledsstøtte til tastaturet.

Taito sælges for ca. 200 kr., og man kan næppe få meget billigere musemåtter i samme størrelse. Personligt er jeg virkeligt godt tilfreds med prisen til den høje kvalitet. Jeg har nu brugt musemåtten intensivt i over et halvt år. Kanterne på måtten er ikke begyndt at flosse af den grund, og der er heller ikke andre tegn på slitage. Jeg har således endnu ikke savnet den syede kant, som Taito Control har.

Med min gaming-mus og Taito-måtten leverede jeg lige så gode (eller ringe) resultater i FPS-skydespil, som jeg plejer. Musemåttens overflade glider ikke så nemt som visse hårde måtter (f.eks. Steelpad), og Taito føltes som et perfekt kompromis. Jeg mindes faktisk ikke at have haft en musemåtte, der leverer så godt på samtlige parametre.

Der er vel ikke meget mere at sige i en anmeldelse (det er en musemåtte, hvad havde du forventet?). Nogle gange er det de små ting, man bliver virkeligt glad for – og når jeg har slidt en ROCCAT Taito op, skal jeg have en ny.

Leave a Reply

Your email address will not be published.