LEGO Ideas har netop annonceret, hvilke projekter der kvalificerer sig til det andet LEGO review i 2015. Herunder kan du se de ni modeller, der imellem maj og september i år har opnået 10.000 stemmer og derfor har en chance for at blive udgivet som officielle LEGO-sæt.

Skulle du have glemt, hvad LEGO Ideas er, kan du læse mere i min tidligere artikel her.

Indtil videre har der nu været 80 modeller på LEGO Ideas, som har høstet de gyldne 10.000 stemmer, hvoraf kun 11 er kommet helskindet igennem review-fasen og derved blevet udgivet. Der er også stadig to projekter i støbeskeen fra tidligere reviews, så det er bestemt ikke, fordi der er mangel på modeller at udgive.

Det stopper dog ikke LEGO Ideas-livscyklussen i at gå sin gang, så lad os se på de ni nye potentielle sæt. Jeg vil samtidig kommentere på, hvor sandsynligt, jeg mener, det er, at modellerne rent faktisk bliver udgivet.

1. Adventure Time

Det første sæt, der har ramt de 10.000 stemmer er Brick-built Adventure Time figures af aBetterMonkey. Jeg er selv stor fan af ”klods-byggede” figurer fremfor de velkendte minifigurer, så et sæt som dette er særdeles velkomment for mig – også selvom jeg ikke engang har set Adventure Time. Der er dog to ting, der taler imod dette sæt. For det første er LEGO – i modsætning til mig – ikke specielt vilde med at bygge karakterer, som i stedet kunne være minifigurer, i klodser. Nok hovedsageligt, fordi det er besværligt at bygge et tilhørende miljø i den rigtige skala til sådanne figurer. For det andet skal LEGO indkøbe licensen til karaktererne, før de kan udgive sættet, hvilket kan være en dyr affære.

2. Caterham Super Seven

Den anden model er Caterham Super Seven – en racerbil – lavet af bricktrix_Carl. Ved første øjekast ligner bilen faktisk ikke engang en LEGO-model, og den ville blende godt ind hos de allerede eksisterende LEGO Creator-biler (som Volkswagen T1 Camper og den nye Ferrari F40). Desuden er der også blevet udgivet to andre biler igennem LEGO Ideas (Back to the Future Time Machine og Ghostbusters Ecto-1), hvilket både kan forøge og forringe Caterham’ens chancer. Enten er LEGO vilde efter at udgive bil-modeller, eller også føler de, at markedet er mættet nu.

3. Modular Library

Næste model i rækken er Modular Library af JGreeny. En flot bygning, der ville passe fint ind hos de andre ”modular buildings”, der bl.a. inkluderer en dyrehandel og en café – så hvorfor ikke også et bibliotek? Mit eneste forbehold er dog, at modellen nok er lidt for klods-tung.

4. Lothrien

Lothrien af RAKRONDEWL er det fjerde sæt, og det er en udvidelse af LEGOs Ringenes Herre-tema. Ganske velbygget, men i min optik ser det lidt for dystert ud i forhold til det ”virkelige” Lothrien. Derudover udkom det sidste Ringenes Herre-sæt i 2013, så det er tvivlsomt, at LEGO vil genoplive temaet efter så lang tid.

5. LEGO Physics

Den femte model er kleinraum42’s LEGO Physics. Konceptet er egentlig interessant, men det skriger lidt for meget ”LEGO Education” til, at jeg tror på, det bliver udgivet som et LEGO Ideas-sæt. En anden ulempe er, at der er virkelig, virkelig mange ens klodser, hvilket vil gøre byggeprocessen alt for ensformig.

6. Ghostbusters

Dernæst har vi en gammel kending, nemlig endnu en Ghostbusters-model fra BrentWaller’s hånd – Ghostbusters: Stay Puft Marshmallow Man. Den ville passe godt sammen med Ghostbusters Ecto-1, som blev udgivet i 2014, men da LEGO Ideas tidligere har afvist at udgive Ghostbusters HQ, ryger denne model nok samme vej. Hvor utopisk ville det ikke også være som bygger at få udgivet ikke bare en, men TO modeller?

7. The Hobbit

Næstkommende model er The Hobbit-Rivendell af fishingtwister, og behøver jeg nærmest at sige andet, end at det er et (bogstaveligt talt) stort nej? Modellen er jo gigantisk! 120.000 klodser! Til sammenligning kan jeg fortælle, at den mest klods-tunge LEGO Ideas-model (WALL•E) sniger sig op på 677 klodser.

8. Indominus Rex

Den andensidste model er en, jeg holder meget kær, og det er selvfølgelig Indominus Rex, som er bygget af den talentfulde senteosan. Hvis du som mig elsker dinosaurer og fremvisningsideelle LEGO-modeller, så er dette ren øjenguf. Senteosan har desværre allerede fået afvist et Jurassic Park-sæt en gang før, da LEGO jo har deres eget Jurassic World-tema, så jeg har ikke meget håb for denne model. Måske kan vi være så heldige, at de udgiver dette sæt som en dinosaur i stedet for en decideret Jurassic Park-model. I øjeblikket har han også en anden dino-model til review.

9. The Little Prince

Rosinen i pølseenden er Colin23’s The Little Prince, som består af flere dele, end billedet egentlig viser. Udover asteroiden er der også en flyvemaskine og et træ. Desværre virker asteroiden – det bærende element i sættet – ikke videre imponerende. Antallet af klodser og den gode historie bag gør det dog alligevel til en lovende model, og jeg tror heller ikke, der vil være problemer med licenseringen, når bogen er så gammel.

Alt i alt synes jeg ikke, der er specielt mange lovende sæt, der har kvalificeret sig til årets andet review. Umiddelbart mener jeg, at Caterham Super Seven og The Little Prince har de bedste chancer skarpt efterfulgt af Modular Library. Men jeg kan jo blive overrasket (og det håber jeg på)!

 

Hvilke modeller tror du, der er størst chance for, at LEGO udgiver?

Leave a Reply

Your email address will not be published.