Den helt nye BOOM ANC-høretelefon fra danske Miiego er noget af det bedste lyd-gear vi til dato har udsat vores musikelskende ører for her på redaktionen. Den støjreducerende ANC-funktion får verden udenfor til at forsvinde, så vi kan fokusere på her og nu.

BOOM ANC er lige kommet på markedet i november 2019, og uden at ryste på hånden, vil jeg godt sige, at dette formentlig bliver noget nær den bedste høretelefon vi kommer til at have i vores arsenal i hele 2020.

ANC, der står for “active noice cancellation”, altså en mekanisk funktion der filtrerer baggrundsstøj væk mens du hører musik, er ikke nogen ny funktion i høretelefoner, men sjældent har det fungeret så godt. Jeg har haft flere af den slags i mit forråd, men de har haft deres begrænsninger. Det virker til Miiego har knækket koden, og skabt et helstøbt produkt der ikke blot levere sprød, dyb og afrundet lyd, men også rent faktisk formår at fjerne en stor del af den støj vi har baggrundstestet den imod – lige fra sniksnak til bilstøj.

Danske Miiego har som erklæret mål at skabe det bedste mobile lydsystem for aktive sportsudøvere – det har de gjort i snart ti år, og med hele 86 priser og awards må man sige de har godt fat i den lange ende. Denne BOOM ANC har allerede vundet både ISPO Award og RED DOT design award i 2019. Men man behøver selvfølgelig ikke være aktiv sportsudøver for at værdsætte disse ørebøffer. God lyd er alle vel undt, om det så er i kontorlandskabet på arbejdet, hvor du har brug for at fokusere på opgaven og ikke kollegaens sniksnak, eller på ferien hvor du helst bare vil lytte til din musik og ikke de andre turister ved poolen.

Rigtig mange af os er blevet vant til lyd igennem den typisk medfølgende øresnegl fra mobilen, og selvom de ofte kan levere en forholdsvis fornuftig lyd, skal der ikke være nogen som helst tvivl om, at BOOM ANC er ren forkælelse af dine øre – og til dels noget nær den mest optimale måde du kan høre din musik på on the go.

Lyden er simpelthen bare så overraskende god, at man bliver helt paf første gang man prøver den på. Man får lyst til at lukke øjnene, og bare forsvinde ind i sit musikalske univers på en varm bølge af ren velvære. Bassen er ekstra dyb, og den leverer en eminent ren, sprød og skarp diskant. Det er denne musikkvalitet der har gjort Miiego til en seriøs spiller på det internationale marked. Og det er ikke tilfældigt – det her er godt solidt og gennemtestet håndværk.

Du kan selv vælge om du vil lytte trådløst via bluetooth, eller benytte det aftagelige 3.5 mm jack-stik. Pairing til mobiltelefonen er lynhurtig og problemløs, og jeg har ikke oplevet at den mister forbindelse på noget tidspunkt.

Batteritiden er også værd at nævne – du burde kunne trække helt op til 36 timers lyd ud af en fuld opladning – hvis du ikke bruger ANC-funktionen, og i omegnen af 22 timer når støjreduktionen er tændt. Og det er jo sådan set ret imponerende. En fuld opladning tager 3-4 timer.

Hvis du tager denne BOOM ANC med til træning, vil du blive ganske glad for de aftagelige og vaskbare ørepuder. Dem der ellers sejler i sved efter en heftig omgang crossfit. Høretelefonen kommer med to sæt ørepuder – et par i kunstlæder der er ideelt til arbejde og rejser, og ét par i mesh-materiale, som er luftige og holder dine ører afkølet under træningen. Et enkelt vrid og de kan tages af og skiftes rund med. På Miiego hjemmeside kan man bestille flere forskellige designs af ørepuderne, selv en behagelig en i stilrent gråt stof.

Jeg kan klart anbefale at bruge ørepuderne i mesh hvis du foretager dig andet end bare at sidde og lytte, for fysisk aktivitet varmer hovedet og ørerne op, og ørepuderne i kunstlæder fungerer nærmest isolerende, og det kan man godt få nogle ganske svedige øre af.

Hvis du nogensinde har stukket hovedet udenfor en dør, vil du vide at i dette land regner der fra tid til anden – og selv her kan BOOM ANC være med, idet den er certificeret til IPX-5. Det betyder at den er både sved og vand afvisende. IPX-5 er en international standard, der benyttes til at vise hvor meget væske et produkt kan holde til – og 5 betyder ganske enkelt, at du kan tage dig en tur i regnvejr uden at der sker høretelefonen noget. Det betyder ikke den er vandtæt, så lad være med at springe i swimmingpoolen, men god klassisk dansk nedbør bude ikke volde den problemer.

BOOM ANC’en kan klappes sammen og fylder derved ikke så meget, og den medfølgende beskyttende skal-taske kan nemt smides i sportstasken uden bekymring om noget skulle knække eller bøje.

Den lydoplevelse jeg har haft med BOOM ANC i de små fjorten dage jeg har testet den, er uden sammenligning den bedste jeg har haft med et sæt høretelefoner i prisklassen under 2000 kr. Udsalgsprisen er 1799 kr, og for de penge får du ualmindelig meget god solid lyd, en flot minimalistisk designet høretelefon og den skarpeste teknologi når du vil støjreducere dine omgivelser.

BOOM ANC fra Miiego er udkommet, og koster 1799 kr. Du kan læse mere om den HER.

Leave a Reply

Your email address will not be published.