The Accountant: Christian Wolff (Ben Affleck) er en helt almindelig, stilfærdig bogholder, og som de fleste bogholdere er han frygtelig kedelig – NOT…

Christian er nemlig bogholder for en håndfuld af verdens farligste forbryderorganisationer, og da han i den forbindelse begynder at dukke op på fotos sammen med nogen af disse forbrydere kommer Ray King (J.K. Simmons) fra Finansministeriet på sporet af ham. Han sætter en af sine medarbejdere, Marybeth Medina, til at finde ud af hvem manden på de mange fotos er.

Christian får derfor brug for at få en lidt mere almindelig kunde, og han vælger et firma, hvor en regnskabsmedarbejder, Dana Cummings (Anna Kendrick) har opdaget et hul i regnskaberne på mange, mange millioner dollars – hvor pengene er forsvundet hen har hun dog ingen anelse om.

Accountant

Christian dykker ned i tallene, arbejder hele natten, og om morgenen er han i den grad på sporet af pengene. En medarbejder begår selvmord pga. sagen, og Christians arbejde bliver stoppet. Men her begynder filmen først for alvor: For Christian er også autist, og han er ikke færdig med sit arbejde. Vi har tidligere set nogle flashbacks – og det er gennem fortsatte flashbacks i løbet af filmen at de forskellige brikker falder på plads – fra Christians opvækst. Som barn var han engang ved at flippe råddent skråt fordi der manglede en brik i et puslespil, så han ikke kunne gøre det færdigt. Og det er det samme der sker nu. Christian er altså virkelig nødt til at færdiggøre arbejdet.

Men rundt om ham begynder folk at dø, og et eller andet gør at han føler sig tvunget til at redde Dana, som helt sikkert også er i fare. Og pludselig dukker der flere talenter op i Christian (vi ved godt fra de tidligere flashbacks hvor talenterne kommer fra), og lad os bare sige at han går fra kedelig bogholder til at være det oplagte valg til at deltage i en kommende THE EXPENDABLES  film.

Accountant

Den direkte fjende er lejemorderen Brax (Jon Bernthal fra THE WALKING DEAD), og da det endelige opgør kommer, viser han sig også at have en hemmelighed eller to.

I det hele taget har alle de bærende karakterer deres hemmeligheder. Det er et helt centralt tema i filmen, og instruktøren, Gavin O’Connor, har da også udtalt: ”Det er altid interessant, når mennesker har hemmeligheder og i særdeleshed når man har vurderet en person til at være sådan og sådan et menneske – og så opdage, at man har taget grueligt fejl”.

Manuskriptforfatteren Bill Dubuque har da også formået at skrue en historie sammen, hvor ingen og intet er hvad det ser ud til, og hvor alt i sidste ende alligevel passer perfekt ind i puslespillet. Det er pudsigt nok også lidt The Accountant’s problem, for det hele passer så perfekt sammen at det virker konstrueret, hvad det jo selvfølgelig også er. Men kan man se ud over det er det en forrygende actionthriller med noget på hjerte, og de lidt over 2 timer filmen varer flyver af sted.

Og når du møder på arbejde dagen efter du har set filmen vil du helt sikkert se lidt anderledes på ham bogholderen nede i regnskabsafdelingen…

4af6

Leave a Reply

Your email address will not be published.