Hvor og hvordan ser man så det der japanske tegnefilm, tænker du måske…? Jo, det vil jeg fortælle om her. Der er lidt forskellige måder at få sit anime på.

Hvis man hører til dem, der godt kan lide at samle på ting og have en fysisk kopi, så kan man købe sit anime på DVD eller blu-ray. Det vil hovedsaligt være amerikanske eller australske udgivelser, som kræver en regionsfri afspiller. Der er nogle få titler, som har fået en dansk udgivelse også. Desværre opgav udgiveren forholdsvis hurtigt, så alle serierne er ukomplette. De danske udgivelser kan dog typisk erhverves for kun 20-50 kr. per DVD med 3-4 episoder steder som Stereo Studio – også filmene.

Det billigste er typisk at købe en hel animeserie eller en sæson ad gangen i et boxset. Vil man gerne købe hos en dansk forhandler er Laserdisken med fysisk butik i Aalborg og Faraos Cigarer i København muligheder.

Hører man til dem, der ikke higer efter en stor animesamling på hylderne, kan man gå en anden vej. Til det skal man bruge en nogenlunde internetforbindelse og en computer, tablet eller smartphone (hvis man da gider se det på så lille en skærm).

Crunchyroll

CrunchyrollDen største spiller på streamingmarkedet er Crunchyroll – i hvert fald for vores vedkommende her i Danmark. De byder både på streaming af animeserier, som kører i Japan lige nu, og så er de også ved at opbygge et fint bagkatalog. Når man bruger Crunchyroll, skal man dog være opmærksom på, at bare fordi de annoncerer en ny serie, er det ikke ensbetydende med, at den også bliver tilgængelig for danske seere. Går man ind i kataloget, vil der dog kun blive vist serier tilgængeligt i det land, man opholder sig i. Crunchyroll tilbyder tre typer medlemsskab: Gratis, Premium til 6,95$ pr. mdr. og Premium+ til 11.95$ pr. mdr. – for danskere kan det nærmest kun betale sig at være Premium medlem. Fordele ved sådan et medlemsskab er bl.a.:

·         Adgang til alt anime, drama og manga tilgængeligt i ens land.

·         Man slipper for reklamer – både når man ser anime og rundt omkring på hjemmesiden.

·         Simulcast: se de nyeste episoder 1 time efter, de har været på japansk TV.

·         Simulpub: læs de nyeste kapitler af manga, så snart de bliver udgivet i Japan.

·         Højere opløsning

Jeg er selv utroligt glad for Crunchyroll og har aldrig haft de store problemer med siden. Som nyt medlem hos dem har man mulighed for at få en gratis premium-periode på to uger, som jeg bestemt vil anbefale, at man benytter sig af.

Viewster

ViewsterFor et par måneder siden opdagede jeg en anden streamingside, som jeg nu er begyndt at bruge – nemlig Viewster.com. Deres animeudvalg er slet ikke lige så stort som Crunchyrolls, men de breder sig også ud over en større flade og er ikke kun japansk-orienteret. Viewster er gratis – pengene tjenes hjem gennem reklamer, som der vises 1-2 af per episode anime. Vær beredt på at se de samme 3-4 bilreklamer derinde…

Netflix?

Netflix skulle også have lidt anime, men da jeg ikke selv bruger tjenesten, kan jeg ikke se deres katalog. Skulle de dog gøre alvor af at gøre alt indhold tilgængeligt – både det nye de får ind, og det de har liggende nu  – ligegyldigt hvilket land man er i, kunne det være, jeg ændrede mening.

Andre streamingsider

Daisuki, Niconico Douga og viki – jeg bruger dog ikke selv disse tre. Desuden ligger hele Fullmetal Alchemist Brotherhood på Youtube, endda med danske undertekster, og det er muligt at se fem animefilm på Filmstriben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.