Hvad har Kyklop, der blev opfundet af Stan Lee til tegneserie i 1963, og Buffy, opfundet af Joss Whedon til film i 1992, til fælles?

Jo, de er simpelthen i familie med hinanden! Dette er ikke breaking news, da Joss Whedon fortalte dette i et panel til San Diego Comic Con i 2013, men det er nyt for denne langsomme skribent. Deal with it.

Craaaazyyyy....

Craaaazyyyy….

Det viser sig, at Josh Whedon gav vampyrdræberen Buffy efternavnet Summers efter Projekt X-karakteren KyklopScott Summers. Og da Josh havde tjansen med at skrive manuskript til Astonishing X-Men for Marvel, overvejede han en scene, hvor det blev afsløret, at Scott havde ”en kusine i Californien”, der var indlagt på en sindssygeanstalt, fordi hun troede, hun var ”dæmonjæger”. Hvilket er en reference til det fænomenalt gode og tankevækkende afsnit ”Normal again” i Buffy – Vampyrernes Skræk.

Da Josh lavede Avengers 2 – Age of Ultron, kunne han heller ikke lige lade være med at smide en lille reference til hans gamle Buffy-univers. Da Thor får visioner fra Asgård, ser man tre maskerede væsner iagttage ham – de har henholdsvis en ulvemaske, en væddermaske og en hjortemaske på, hvilket er en henvisning til dæmonfirmaet Wolfram & Hart fra Angel-serien.

avengers-2-buffy-angel-easter-egg-pic-150974

Der har i flere år været snak om en reboot af Buffy-serien… heldigvis er det ikke blevet til noget, og jeg kan ikke andet end at håbe, at de lader denne fantastiske serie være i fred. Medmindre de fortsætter, hvor de slap, her 10-12 år efter serien sluttede, og fortsætter med de originale skuespillere. Uuuu… god idé! GØR DET, JOSS!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.