Mange mennesker har det lidt svært med Superman (mig selv inkluderet).

Superman kan hurtigt virke som en kedelig figur. Han er vanvittig stærk, så der er ikke nogle skurke der er en rigtig udfordring og han er rar, så man kan ikke rigtig spille på det jeg har valgt at kalde Batman-faktoren (I ved; alt er mørkt, knust sjæl, ulykkelig barndom, pseudo-fascistiske ideologier osv.). Alt i alt en udfordring for en forfatter at gøre noget spændende med.

Men at han er svær at skrive om, gør det bare så meget bedre når det lykkedes. For hvis man skal skirve en god Superman skal man beholde de kvalitetet der gør ham “kedelig” og ikke som Zack Snyder, bare lave ham om til Batman så han kan være sur hele tiden.

Superman er ikke sur. Hans kræfter er ikke en byrde. Superman elsker at være Superman og hans kræfter er en forpligtelse. Han er god både ved børn og dyr.

Så hvordan udfordrer man Superman? Man giver ham problemer som han ikke kan slå væk. Problemer som ikke kan charmeres væk. Man giver ham teenagebørn. For teenagebørn er det fucking værste! De hører ikke efter og de kræver opmærksomhed og kærlighed hele tiden.

Så nu er han rigeligt udfordret. Så behøver man ikke ændre på mere. Og det er nok her at Super & Lois lykkedes bedst. For han er 100% Superman. Han elsker alle. Han vi gerne hjælpe alle. Han er fucking charmerende. For mig er han den bedste Superman siden Reeves (til tider faktisk bedre)

Og fordi det er en serie der både handler om superkræfter og ægteskab og journalisme og teenageangst (plus lidt alternative dimensioner) så keder man sig aldrig og hvis der er en af de historier man ikke gider er man på den anden side også hurtigt videre.

Seriens svageste punkt er uden tvivl hovedskurken. Som jeg sagde, så kan Superman klare alle, så skurke altid et problem. Og desværre også her. Det er ikke en katastrofe og de har bestemt forsøgt sig med nogle ideer der er nye.

Alt ved denne serie får de andre superhelte serier i DC universet til at ligne amatørteater. især Arrow og The flash.

hele sæsonen er god. Ingen fyld afsnit og en sæsonfinale som samler alle trådene.

Det handler i bund og grund om at jeg gerne vil se Superman snuble rundt i faderrollen og redde katte ud af træer. Og det får jeg næsten lov til her

Leave a Reply

Your email address will not be published.