Så fik jeg endelig chancen for at se det dersens IMAX. Som nørd var det jo noget, jeg havde læst om i mange år, som de åbenbart ser alting i ovre i Guds eget land. Biografernes hellige gral!

Da jeg anmeldte Avengers var IMAX-biografen i Cinemaxx ikke helt færdig endnu, så alle os skribenter fik en fribillet til at se den igen i IMAX. Så det gjorde jeg. Og kun derfor, for prisen er uden tvivl IMAX’ største fjende. 175 kroner for at se en film i IMAX 3D. Det er altså en slat penge.

Jeg forestillede mig, at det ville hjælpe, at jeg havde set filmen før, for så kunne jeg bare nyde IMAX-oplevelsen og ikke bruge den del af min anmelderhjerne, der er begyndt at blive træt af Robert Downey Stark. Og bare bruge den barnlige del.

Min plads var forholdsvis tæt på den buede (uuuuuh) IMAX-skærm. Noget, jeg betragtede som en fordel. Jeg var klar til at blive blæst væk. At få banket Kaptajn Amerikas næve direkte ind i hjernen.

TJU-BANG chokolademand, det' Kap der bestemmer her!

TJU-BANG chokolademand, det’ Kap, der bestemmer her!

Fordi IMAX er en helt ny ting i Danmark, var der en masse reklamer for det, selv inden filmen. Dybe mandestemmer, der fortalte mig, hvor AWESOME det ville blive, hvor lækkert billeder ville være, og at lydsystemet kunne knuse små nyresten.

Og de solgte det virkeligt godt. Ikke på grund af deres mandige røster, men fordi de små reklamefilm virkelig viste, hvad IMAX 3D kunne. En masse flyven rundt og falden ned igennem alle mulige ting. Mit indre barn var ret begejstret. Det ser fedt ud, men det er hårdt. Det mærkedes, som om musklerne i mine øjne lavede crossfit.

Så jeg glædede mig faktisk til at se filmen. Den lille jyske pessimist, der bor inden i mig havde, faktisk overgivet sig lidt.

Her bliver jeg nok nødt til at fortælle, hvordan jeg har det med 3D-film generelt. Jeg er ikke en fan. Jeg tror, jeg har set en 7-8 3D-film, og de eneste gange, det tilnærmelsesvis har virket, er i animerede film. (Og i Dredd ♥). Måske er det, fordi jeg skal have mine 3D-briller uden på mine egne briller (ja, jeg bruger briller, jeg er jo nørd), men mine øjne har svært ved at følge med i de store actionscener.

Men den lækre introduktion havde fået mig til at tro på 3D igen.

Desværre levede det ikke op til hypen. Jeg havde set den i almindelig 3D første gang, og jeg havde svært ved at se den store forskel. Jeg sad hele tiden og håbede på at blive blæst bagover, men det skete bare ikke. Og jeg tror faktisk først, det sker den dag, de laver en hel film i IMAX, hvor os publikum hele tiden får ting smidt i ansigtet. Og jeg tror på, at den film kommer.

Så er der selvfølgelig risikoen for, at mit hoved vil eksplodere i ren anstrengelse. Hvilket også ville være ret sejt.

scanners

Sejt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.