At se Barakamon gør mig glad. Der sker ikke det helt vilde i Barakamon, men den har et fantastisk positivt livssyn, og man er i herligt selskab blandt personerne.

Seriens hovedperson er Seishuu Handa, som er kalligraf. Han er en meget stolt person, så da en kritiker kalder hans kalligrafi for kedelig og spørger, om han overhovedet har forsøgt at levere noget, der var mere end middelmådigt, tager Handa det som en enorm fornærmelse og stikker ham en knytnæve lige i smasken. Det falder selvfølgelig ikke i god jord, så Handas far sender ham til øen Gotou for at køle af og i håb om, at Handa kan finde ny inspiration til sin kalligrafi.

Livet på øen er simpelt. Der er f.eks. kun én telefon i kiosken i landsbyen – og den er så gammel, at den har en drejeskive. Til gengæld er der masser af natur, marker og naturligvis hav. Folkene på øen udviser også en stor gæstfrihed over for Handa fra start, og de tager ham til sig som en af deres egne. Huset, som Handa flytter ind i, er blevet brugt af nogle af de lokale børn som tilflugtssted – og dette fortsætter, selv efter huset har fået en beboer.

gruppen

Hans hus bliver således samlingssted for en lille gruppe af børn og teenagere. Han ser dem først som en gene, men langsomt åbner han op for dem, og de får et særligt venskab. De hiver ham ud af hans skal, åbner hans øjne og lærer ham at sætte pris på de simple ting i livet.

Barakamon-animeserien er baseret på en manga af samme navn. Mangaen kører faktisk stadig, men jeg synes alligevel, at vi har fået en serie med en fin afrunding. Det er tydeligt, at animeserien fokuserer på Handa og hans udvikling. Med kun 12 episoder er det også helt forståeligt. Vi kommer aldrig for alvor ind på livet af de andre personer, men vi får glimt af udvikling hos dem ind imellem, hvilket er rart. Serien har også et godt flow. Den virker hverken forhastet eller overfladisk, når det kommer til Handas udvikling. Det er forskelligt fra episode til episode, hvem der lige har indflydelse på hans udvikling, men Naru er helt klart den største drivende kraft. Af den grund kunne man måske godt ønske sig, at der var lidt mere om hende også. Dette kunne måske være omdrejningspunktet for en eventuel sæson 2.

Handas reaktion på telefonen med drejeskive.

Efter min mening er det andenbedste ved Barakamon helt klart humoren, hvilket hænger tæt sammen med personerne. De kan komme med nogle virkelig komiske ansigtsudtryk og reaktioner. Humoren er også lavet, så den passer godt ind i serien. Det virker aldrig påtaget eller plat.

Det bedste ved serien er dens livssyn og simpliciteten i den. Ind imellem er det rart at kunne sætte sig ned og hygge sig med en rar og varm serie. Barakamon er præcis sådan. Det er en rigtig solskinsserie, som kan gøre en i godt humør – det var i hvert fald sådan den virkede på mig.

4af6

Barakamon

Længde: 12 episoder
Genrer: comedy, slice of life
Instruktør: Masaki Tachibana
Premiere: sommersæsonen 2014

Barakamon kan ses på Crunchyroll

Leave a Reply

Your email address will not be published.