Guy Ritchie er tilbage med en lækker remake af en klassisk spion-TV-serie fra 60’erne – om du skal se den, afhænger helt af din stil.

UNCLEAllerede i introen, hvor 60’ernes geo-politiske tidsånd fremstilles i hurtige klip til cool soul-musik, kan man mærke, at stilen er i højsædet for denne film. Filmen følger den umage duo Napoleon Solo (smag lige på det navn!) og Illya Kuryakin, spillet af vores allesammens yndlingssupermænd og -supermodeller Henri Cavill (Man of Steel) og Armie Hammer (Lone Ranger – var der nogen, der så den?).

Solo er CIA’s mest effektive og charmerende agent med en blakket fortid, og Illya er KGBs yngste, bedste og mest bryske spion, og de tvinges til at samarbejde for at redde en pige (Alicia Vikander), en computerdisk og hele verden fra onde nazister og atombomber. Hvis plottet lyder tyndt, så er det, fordi det er det – og set hundrede gange før, men det er dog sjældent blevet fortalt med så meget stil og sexet charme.

the-man-from-u-n-c-l-e04Af klichéer skal vi nævne den bryske CIA-chef, der skælder Solo ud for sløsethed, den konstante rivalisering og intern konkurrence imellem Solo og Illya, spion-sexisme (I ved, hvilken slags jeg taler om), den onde nazist der elsker at torturere, og en del ”det er, hvad du så ske på lærredet før, men i virkeligheden skete det her”-forklaringer.

Ser vi bort fra klichéerne, er der faktisk super præstationer fra samtlige medvirkende, hvor dynamikken imellem Solo og Illya virker meget godt, når de sviner hinandens stil og metoder til. Filmen er desuden bare super lækker at se på. Billederne, klippene, musikken og de gudesmukke overmennesker er øjen-slik i højeste potens, og det virker på os almindelige. Der er også visse ”Guy Ritchie”-stilistiske træk ved filmen, som man må beundre, såsom en mærkelig ”redningssekvens”, der kun underspilles af musik på trods af dramatiske eksplosioner. Fik jeg også nævnt, at musikken er fantastisk hele vejen igennem filmen? For det er den. Gør hele filmen værd at se.DAN_7789.DNG

HENRY CAVILL in film The Man From U.N.C.L.E : movie directed by Guy Ritchie starring Henry Cavill, Armie Hammer, Hugh Grant; Spy; Espionnage; Action; film; cinema; movie; american; Agents très spéciaux - Code U.N.C.L.E; 2015 NOTE: this is a PR photo. SUNSETBOX does not claim any Copyright or License in the attached material. Fees charged by SUNSETBOX are for SUNSETBOX's services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. By publishing this material, the user expressly agrees to indemnify and to hold SUNSETBOX harmless from any claims, demands, or causes of action arising out of or connected in any way with user's publication of the material

Filmen funger godt som en oprindelseshistorie for U.N.C.L.E.-teamet, og jeg håber, der kommer en film til, dog med et lidt mere originalt plot. Om det så bare er for at nyde lækre scenarier, smukke mennesker, 60’er-mode og det svedige soundtrack. Alt i alt er det en super lækker film – ujævnt fortalt ,men velspillet øjen-slik.

Filmen har premiere i dag.

4af6

Hvis I bruger Spotify, kan vi anbefale soundtracket til filmen her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.