AAkira sidekira er uden tvivl den største anime nogensinde, og arbejdet med at lave en Hollywood-version kører nu på 13. år.

Akira er bygget over det monumentale manga-værk af samme navn af Katsuhiro Otomo på godt og vel 2000 sider, der blev udgivet mellem 1982 og 1990. Filmen udkom i 1988, altså hele to år før mangaen sluttede, og selvom det også var Otomo, der instruerede filmen, er der verdener til forskel på de to værker.

I 2002 opkøbte Warner Bros. rettighederne til en live action-version af Akira, men af forskellige årsager er den aldrig blevet realiseret, og mange forskellige forfattere, instruktører og skuespillere har været forbundet med det indtil nu kuldsejlede projekt.

Nu får projektet dog nyt liv, idet dagens rygtebørs kan fortælle, at Marco Ramirez, som bl.a. har skrevet for Sons of Anarchy, Orange is the New Black, Fear the Walking Dead og Daredevil, er blevet sat til at skrive manuskript.

Og, måske mere interessant, så skal Christopher Nolan instruere! I tilfælde af ammehjerne kan vi minde om, at Nolan er ham, der lavede de tre Dark Knight-film. Jungletrommerne siger, at Nolan igen vil forsøge sig med en trilogi, og hvis han og Ramirez forholder sig til mangaen, så skulle der nok også være rigeligt med materiale at arbejde med til 3 x 2 timers biografture.

For et par år siden havnede Warner i en shitstorm, da det kom frem, at planen var at overføre handlingen fra Japan til USA og ”hvidvaske” alle skuespillerne, så de kunne bruge de typiske skuespillere i stedet for at bruge asiatiske. På et tidspunkt var både Robert Pattinson (Twillight) og Justin Timberlake (Timberlækker, som de engang sagde i radioen) udset til at spille roller i filmen.

Hvidvaskning er et kneb, Hollywood bruger i stor stil, f.eks. senest i Exodus: Gods and Kings af Ridley Scott, hvor alle mellemøstlige folk blev skiftet ud med lettere solbrændte amerikanere.

Akira-fall

Anyways… jeg så Akira første gang i starten af 90’erne, hvor jeg med skælvende hænder tog den ned fra hylderne i den lokale VHS-shop, og siden har jeg set den et utal af gange (og kun faldet i søvn til den et par gange). Den gjorde stort indtryk på min teenageramte hjerne, og jeg sammenklippede endda en musikvideo/trailer til den med musik fra Pantera (Cemetary Gates) … det var meget… mærkeligt!

Den står helt sikkert som noget af det bedste animation, jeg har set, og jeg er ikke nødvendigvis begejstret for en live action-version. Når der går Hollywood i gamle klassikere, så er det sjældent, det højner den kunstneriske kvalitet.

Akira er forresten ikke den eneste anime-klassiker, der er ved at få en live action-film krænget ned over sig. Ghost in the Shell er ligeledes i produktion, og her skal Hollywood-vampen Scarlett Johanson spille den futuristiske cyborgstrisser Motoko Kusanagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.