De fleste er nok bekendt med de gængse genrer som drama, fantasy, sci-fi, horror, komedie og action, men anime (og manga) bliver opdelt i meget mere. Det hænger dog også sammen med, at målgrupper ofte bliver brugt som genrebetegnelse.

Målgruppe

Lad os starte med målgrupperne.

Hamtaro anime

Hamtaro

Kodomo betyder børn og er anime lavet til børn som f.eks. Hamtaro.

Shoujo betyder pige. Inden for shoujo finder vi mange romance anime.

Shounen betyder dreng. Selvom shounen er lavet med henblik på drenge, er der dog også mange piger, som er vilde med shounen. Herhjemme har vi mest stiftet bekendtskab med shounen anime i form af Dragon Ball og Naruto. Det er nok også stilen i shounen, som de fleste danskere forbinder med anime.

Josei kan oversættes til kvinde og er anime til unge kvinder. Der udkommer mindst josei sammenlignet med de andre målgrupper.

Seinen kan oversættes til ung mand og er anime rettet imod unge mænd. Seinen byder ofte på mere komplekse historier.

Mina kan oversættes til noget af al alle og er anime til alle aldersgrupper. Det er dog sjældent, at en anime eller manga bliver kategoriseret i denne genre.

 

Shōnen Hollywood anime

“Shōnen Hollywood” – Så tager vi højre fod frem, så tager vi højre fod tilbage…

Genre

Så går vi til genrerne. Jeg har her inkluderet de mest udbredte.

Ecchi: Er man til meget bar hud, vil man føle sig hjemme i de ecchi anime. Her kommer de kvindelige former ofte i fokus i billedet, og de flashes også ret hyppigt. Forvent ligeledes panty shots (billeder af pigers trusser) i jævnlige doser.

Ecchi anime

Ecchi

Harem og omvendt harem: Haremsanime byder på en enkel heldig(?) gut og en masse piger, hvoraf de næsten alle sammen ender med at være vilde med ham. Pigerne er typisk velkendte anime-stereotyper, imens drengen synes meget gennemsnitlig – ja, ofte anonym. Dette skyldes dog sikkert, at den mandlige seer skal kunne skifte hovedpersonen ud med sig selv i sine tanker. I omvendt harem har vi en pige og en masse flotte fyre, hvor de fleste også nærer følelser for pigen. Fyrene her er dog ofte lige så stereotypiske som deres kvindelige modstykker i harem.

harem anime

Harem

Hentai. Pornografisk anime – i alle mulige underlige former…

anime hentai

… du ved GODT, hvad hentai er!

Mahou shoujo: Dette betyder magisk pige. Her kan den kvindelige hovedperson (og ofte hendes veninder) forvandle sig til en magisk pige med specielle evner. De skal så typisk kæmpe imod ondskab i form af dæmoner, monstre og lignende. Her i Danmark har vi haft et eksempel i form af Tokyo Mew Mew udgivet som manga, og noget af animeen kørte også i fjernsynet i en periode.

Mahou shoujo anime

Mahou shoujo

Mecha: Det er egentlig en forkortelse af ”mechanical”, og betegnelsen bruges om anime, hvor der er store robotter med. Disse robotter styres typisk af (teenage-)piloter.

Mecha anime

Mecha

Shoujo ai og yuri: Dette er anime med kærlighed mellem piger. I shoujo ai er det mest hentydninger, længselsfulde blikke og beundring. Yuri derimod er for det meste +18 materiale. Fans er dog generelt uenige om, hvor grænsen mellem de to betegnelser går.

Shoujo ai og yuri anime

Shoujo ai og yuri (der var ikke flere billeder af katte på nettet)

Shounen ai og yaoi: Som ovenfor bare med hankøn.

Shounen ai og yaoi anime

Shounen ai og yaoi

Slice of life: Der findes flere typer slice of life-anime. Fælles for dem er dog, at de følger hovedperson(ernes) almindelige hverdag. Det er så at sige en bid taget ud af deres liv. Nogle slice of life-anime følger personerne over længere tid, hvor de udvikler sig, hvorimod andre nærmest bare viser en statisk hverdag uden det store indhold.

Slice of Life anime

Slice of Life

Sport: Anime, der fokuserer på en sportsgren, som hovedpersonen(erne) udøver. Den typiske sportsanime er en underdog-historie, hvor enten holdet eller hovedpersonen skal kæmpe sig vej til og/eller igennem mesterskabet.

sport anime

Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.