“The best four days in gaming”. Sådan lyder sloganet for en af verdens største kongresser for bordspillere – Gen Con.

Hvert år valfarter tusinder og atter tusinder af spillere til byen Indianapolis i USA for opleve Gen Con. Men hvad er Gen Con egentlig for en størrelse, og hvad fik i 2014 mere end 56.600 spillere fra hele verden til at rejse til det amerikanske midtvest?

595px-Gen_Con_logo

Gen Con er en kongres, der primært henvender sig til bordspillere. I de fire dage, kongressen varer, afholdes der mere end 15.000 begivenheder og turneringer inden for brætspil, bordrollespil, kortspil, figurspil og meget mere. Som det er tilfældet ved andre kongresser, der appellerer til nørder, så tiltrækker Gen Con en hær af cosplayers, der med deres fantastiske kostumer bidrager til den oplevelse, som Gen Con er.

Cosplay-gencon

Blackface er in igen!

Ud over de mange spillere, der besøger Gen Con, så benytter mange store og små virksomheder sig ligeledes af muligheden for at promovere deres produkter og tjenester. Virksomheder som Fantasy Flight Games, som er storproducent af brætspil, findes på kongressen, og Wizards of the Coast, producent af kendte spil såsom Dungeons & Dragons og kortspillene Magic: The Gathering og Pokémon, er at finde blandt de utallige farvestrålende boder, der fylder Indiana Convention Center.

20f67d8e13ada178b3fcb1af72e909ab1407516418

Forfattere og spilskabere besøger ligeledes Gen Con, uden at de nødvendigvis er tilknyttet en af virksomhederne. Terry Brooks, en af nutidens absolut bedst sælgende fantasy-forfattere, er æresgæst under dette års udgave af Gen Con, ligesom det længe har været muligt at støde ind i eksempelvis Margaret Weis, berømt for sine Dragonlance romaner, i gangene mellem boderne. I de senere år har Margaret Weis dog været at finde på Gen Con i forbindelse med hendes firma Margaret Weis Productions, der blandt andet udgiver rollespillet Firefly Role-Playing Game.

Bøger, kort og brætspil prydes af fantastiske illustrationer, og mange kunstnere bag spillenes visuelle præsentation besøger Gen Con. Her har de deres egen hal, hvor de udstiller deres kunstværker og møder fans af deres værker og de spil, kunstnerne har bidraget til. Larry Elmore, Todd Lockwood, Wayne Reynolds og mange flere har gennem årene udstillet deres ikoniske værker på kongressen.

Forfattere, spilskabere og illustratører må siges at være et af kongressens trækplastre, og de er med til at gøre Gen Con så interessant for specielt nordamerikanske spillere, som den er.

maxresdefault

Gen Con blev grundlagt af Gary Gygax i 1968. Seks år senere var Gary Gygax primus motor sammen med makkeren Dave Arneson, da rollespillet Dungeons & Dragons blev udgivet, men det var som figurspilsentusiast, at han grundlagde Gen Con, og dens formål var da også oprindeligt at være mødested for fans af figurspil.

Siden dens spæde start med base i Lake Geneva i delstaten Wisconsin har Gen Con udviklet sig til at omfatte bordspil af alle mulige slags, og det er derfor ikke overraskende, at der skulle større rammer til, og at kongressen via blandt andet delstatens hovedstad Milwaukee nu har fundet sig til rette i en by, der kan håndtere en kongres af Gen Cons størrelse.

GenCon-Crowd

Gen Con er i gang lige nu!

Læs mere her

Leave a Reply

Your email address will not be published.