Nu hvor Disney har opkøbt Star Wars, skal det være slut med den frække version af Prinsesse Leia.

Der er mange karakterer, fartøjer, væsner og kostumer i de, indtil videre, seks film i Star Wars-franchisen, og det kan være svært at huske dem alle. Men hvis der er én, som ingen glemmer, så er det Prinsesse Leia i ”slave girl”-kostumet i Jedi-ridderen Vender Tilbage fra 1983.

Slave-Girl-Leia-5

Kostumet har siden premieren været en fanfavorit blandt mange Star Wars-fans, hvor mænd og bumsede teenagedrenge har sukket og hensat sig til glædelig dagdrømmeri. Selv kvinderne har taget den til sig, hvilket man kan se på de mange, mange cosplayere, der til stadighed dukker op den dag i dag.

Men nu skal det være slut, hvis det står til Disney. Og det gør det. Fra nu af kommer der ikke til at blive produceret mere merchandise med Slave Girl Leia.

Nyheden kommer via Marvel-tegneren J. Scott Campbell, som udtaler:

Daisy Ridley (“Rey” i The Force Awakens) won’t have to fight against anything. Disney is already well on it’s way to wiping out the “slave” outfit from any future products period. You will NOT see any future merchandising featuring the slave outfit ever again. Trust me […] I’ve heard it from two sources. We can’t even draw Leia in a sexy pose at Marvel, let alone in that outfit! We also had a 3-D [Slave Leia] statue killed at a major manufacturer because there will no longer be any [Slave Leia] merchandise.

Ironisk nok kom slavekostumet faktisk til verden, fordi Carrie Fisher (Prinsesse Leia) var utilfreds med hendes kostumer i Stjernekrigen og Imperiet Slår Igen, som alle dækkede hendes krop, og man ”kunne ikke engang se, hun var en kvinde”, som hun selv har udtalt.

Slave-Girl-Leia-1

Sådan noget skal man ikke sige to gange til George Lucas, så han hev nogle gamle illustrationer af Frank Frazetta frem og gav til designerne, som så byggede et kostume af hård plastik, der lignede messing og læder, og Fisher fik hermed opfyldt sine ønsker om at vise alle sine attributter frem. Til stor glæde for filmholdet og biografgængere verden over.

Slave-Girl-Leia-7

Dagens tjans: tjek om Prinsesse Leia flasher kønsdele!

Det spartanske outfit var dog ikke uden problemer, bl.a. idet Fisher ikke ønskede at benytte dobbeltsiddende tape for at holde alle formerne på plads, så flere scener måtte skydes om, da det viste sig, at hendes babser havde det med at blive flashet. I den tid Fisher var på settet i kostumet, blev én person fra filmholdet sat til udelukkende at kigge på hende og se efter, om man kunne se noget, man ikke burde.

Jeremy Bulloch, som spillede Boba Fett, fik mere syn for sagen end de fleste andre. I et interview udtalte Carrie Fisher, at ”hvis du stod bag mig, kunne du se lige til Florida. Det må du spørge Boba Fett om.” At se ”lige til Florida” er 80’er-slang for at se ens kønsdele.

A thing of the past...

A thing of the past…

Nu forsvinder al merchandise med Slave Girl Leia – spørgsmålet er, hvornår Disney udgiver nye versioner af den originale trilogi, hvor Prinsesse Leia får 3D-retoucheret tøj ovenpå. Kommer det til at ske? … man kan kun frygte det.

Det er nu, du skal op med pengepungen og indkøbe al den Slave Girl Leia-merchandise du kan finde. Det er uden tvivl en investering, og om få år vil du formentlig kunne få mange penge for det.

Hvis dog bare Star Wars var foregået på en varm feriestrand.

Hvis dog bare Star Wars var foregået på en varm feriestrand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.