Når Viaplay har premiere på anden sæson af PREACHER åbner første afsnit med det alle seriens mange fans har ventet på – en tur ud af landevejen på jagt efter Gud.

Jesse, Tulip og Cassidy har langt om længe forladt Annville, uvidende om, hvad der er foregået i byen efter de kørte deres vej, og med en forfærdelig sang (som de selv siger) blæsende på bilens stereoanlæg indleder vi sæsonen med en vaskeægte biljagt. Denne ender på ingen måde som man forestiller sig, og da politiets efterfølgende morskab med den stakkels Cassidy bliver afbrudt af the biggest badass i tegneserier, ever – The Saint of Killers – bliver scenen lagt for en hæsblæsende sæson.

Preacher

En af tegneseriens kendetegn var den vold som The Saint of Killers bragte med sig og det vil glæde jer, kære med-fans, at Steve Dillons voldelige og voldsomme visuelle udtryk er blevet kopieret i tv-serien. Når The Saint of Killers går i gang bliver der ikke sparet på noget som helst og selv om jeg ikke ønsker at forherlige vold, er det bare så uendeligt tilfredsstillende at se det på skærmen.

Samtidig, midt i al den vold, har folket bag serien fundet tegneseriens sorte humor frem, hvilket også afhjælper i forhold til volden og minder os om, at vi befinder os i et alternativt univers, selv om det ligner vores alt for meget.

Den måske lidt langsomme start på seriens første sæson er helt glemt, når Jesse, Tulip og Cassidy kommer på landevejen og i stedet bliver man kastet ind i, hvad der i bund og grund var tegneseriens blot andet blad i en serie af 66. Endelig føler vi, at vi er kommet ind i det univers som Garth Ennis og salige Steve Dillon skabte. Et par velplacerede små hints om Jesse Custers familiære forhold giver anledning til at tro, at vi også i anden sæson også tager fat i en af tegneserieverdenens mest forskruede familier og det skal nok blive godt fjernsyn.

Preacher

Englen Fiore er tilbage i anden sæson, og hvis I som mig nød den måske vildeste slåskamp mellem udødelige i første sæson, så kan I godt glæde jer til, at Fiore benytter sig af sin udødelige status, til noget helt, helt andet…

Med 13 afsnit foran os, bliver anden sæson lidt længere end den første og med en del af tegneseriens mere stille øjeblikke bag os allerede i første sæson, er der god grund til at sætte sig godt til rette, når Preacher endnu en gang vises på dansk fjernsyn.

Så sæt jer godt til rette d. 27. juni, gerne med en Guinness klar, som hyldest til Preachers medskaber Steve Dillon, der døde meget pludseligt i 2016.

Tak Steve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.