Der er til tider ’krig’ nørd og nørd imellem om, HVEM Patrick Stewart ér.

For mig vil han altid være Jean-Luc Picard, kaptajn på USS Enterprise i Star Trek – men for de lidt yngre nørder vil han altid være Professor Charles Xavier, manden der samlede Projekt X.

Skal vi NU til at have med en ny generation at gøre, der altid vil tænke på Patrick Stewart som den alkoholiserede og skæv-på-stoffer nyhedsvært Walter Blunt i den nye tv-serie Blunt Talk?

Jeg tror det næppe, men første afsnit, som nu er tilgængeligt på Viaplay, er alligevel ret sjovt – og meget, meget mærkeligt.

Serien er produceret af Seth MacFarlane, som bl.a. er kendt for sine grænseoverskridende tegnefilmsserier Family Guy og American Dad og filmene Ted og Ted 2. Og det er MEGET den samme form for humor, der benyttes i Blunt Talk. Der er både alkohol, hårde stoffer, prostituerede, sadomasochisme, hint af et muligt homoerotisk forhold og glorious bare bryster… fra en 21-årig transvestit med en ”23 cm lang klitoris”.

Yes, så er banen ligesom kridtet op.

Blunt-Talk-Viaplay-Patrick-Stewart 2

For nyligt læste jeg et interview med Patrick Stewart, hvor han sagde, at han har gjort ting i denne serie, som han aldrig har gjort før. Som han ikke engang ville gøre, hvis han var alene hjemme. Det er selvfølgelig en fin lille salgsgimmick, men jeg har nu en tendens til at tro den 75-årige teaterskuespiller fra The Royal Shakespeare Company. Det hele virker meget, meget degenereret og langt ude.

Blunt Talk handler om den britiske nyhedsoplæser Walter Blunt, som flytter til Los Angeles sammen med sin alkoholiserede assistent og efterlader et væld af børn og mislykkede ægteskaber bag sig. Sammen har de en ambition om at erobre og ændre amerikansk nyheds-TV, men Walthers skødesløse beslutninger – både privat og fagligt – gør det svært.

Blunt Talks blev købt af selskabet STARZ (det er også dem, der giver os Ash vs. Evil Dead!), og tyve afsnit blev bestilt, som bliver delt op i to sæsoner af ti afsnit hver. Hvert nyt afsnit kan ses på Viaplay, dagen efter det har haft premiere i USA hver søndag.

Jeg ved ikke, om serien kan holde i længden, men jeg var i hvert fald pænt underholdt efter dette første afsnit. Jeg hænger på lidt endnu.

4af6

Leave a Reply

Your email address will not be published.