Der er nogle film, der er så dårlige, at de bliver gode i sidste ende – et slags fumlen, der er så latterlig, at det kun kan være morsomt. Desværre er der også nogle film, som formår at snuble på sidstepladsen, og ikke engang nå i dét mål. Film, der er så gennembagt ringe, at det i sig selv næsten er imponerende, hvis ikke det var fordi det var så pokkers elendigt.

Godzilla II: King of the Monsters falder på hovedet i den kategori. Hvis monsterfilm skal gøre sig ud som vandkampe – konsekvensløse men sjove spektakler – så er der huller i denne opfølgers balloner, og vandet siver ud af siden som blod fra et hjerte – hvis da bare filmen havde haft sådan et.

Nej, der er tale om en udød film, et oprejst gespænst der skulle være blevet liggende, men som nu vandrer hvileløst rundt i søgen på en kvalitet, den knapt kan nærme sig en definition af.

Hvad gik der galt? På papiret ser det ikke så skidt ud endda – flot, varieret cast, et instruktørvalg der ekkoer den slet-ikke-elendige Godzilla fra 2014 og en manuskriptforfatter tilhørende, og så kommer den oven i købet på bagen af den ganske seværdige Kong: Skull Island fra 2017.

Der er hentydninger til Cthulhu mytos, monsterkampe, død og ødelæggelse – alt godt fra atomhavet. Der er sågar tematiske engle og dæmoner, frelsere og fordærvede djævle, og alligevel skulle jeg hellere kaste mig selv ud i det evige efterliv end at anbefale denne film.

Hvis du er en af dem, som ikke var helt solgt af den sidste Godzilla film, eller King Kong, så kan du i det mindste være taknemmelig over for, at du endnu ikke har fået lov at sidde igennem over to timers usammenhængende klipning, skuespil, instruktion, tematik, opfølgelse, historie, dialog.

Alle de ting, som er gået ganske galt i King of the Monsters, som ikke engang lever op til de mest basale krav for dens genre, nemlig underholdning.

Og hvis du virkelig savner et godt monster bash, så er der mere af den slags at hente i Detective Pikachu end her.

Hvis du derimod var kæmpe fan af de to sidste kapitler af monstersagaen, og havde set frem til denne kulminerende sammensætning af alle de klassiske bæster – med blik på fremtiden sågar – så er du altså på vej ind i en storm af samme skuffe som den Game of Thrones-seere har været vidne til i den netop afsluttede sæson.

Selv kunne jeg skam godt lide både den sidste Godzilla film og Skull Island, uden at være dybt investeret i universet. Det er måske det mest positive ting, jeg kan sige om denne opfølger: jeg mistede ikke andet end den tid den frarøvede mig.

Instruktør: Michael Dougerty. Medvirkende: Millie Bobby Brown, Vera Farmiga, Kyle Chandler, Ken Watanabe, Charles Dance. Spilletid: 132 minutter. Premiere den 30. maj

Leave a Reply

Your email address will not be published.