Indrømmet. Jeg smågrinede et par gange. Det er vel målet med en komedie, men desværre var mange af grinene af Finn Nørbygård-kvalitet.

Du ved, de grin, der ufrivilligt opstår, når pointen er lidt for søgt og alt for oplagt. Når man gætter slutningen af joken, før den er påbegyndt. Eller som min kæreste på godt nordjysk sagde: ”Den var lidt fesen”.

mortdecai

Jeg kunne nu egentligt godt lide figurerne i filmen, den excentriske Mortdecai (Johnny Depp), hans kone, der snor ham omkring sin lillefinger (Gwyneth Paltrow), og Martland (Ewan McGregor), politimanden, der er vild med Mortdecais kone, hvilket hun kynisk og ubarmhjertigt udnytter på det groveste. Eller Jock (Paul Bettany), Mortdecais livvagt, der gang på gang tager tæskene, når han da ikke bliver skudt af Mortdecai. Desværre bliver der ikke opbygget et forhold mellem seerne og figurerne, så man bliver aldrig rigtigt grebet af historien.

Det, der undrer, er blot, hvorfor skuespillere af denne kaliber nogensinde har sagt ja til at deltage i en film med et så trøstesløst manuskript. De kæmper for det, lad det være sagt, men når halvdelen af filmen kommer til at omhandle Mortdecais moustache, så er niveauet vist lagt.

Endvidere virker det lidt som om, Johnny Depp sidder fast i rollen som pirat.  Indrømmet, han er god til den figur, men nu har vi efterhånden set den. I denne film sidder man hele tiden med billedet af Jack Sparrow forklædt som engelsk Lord. Det er medvirkende til, at man aldrig bliver grebet af filmen. Skuffende fra en skuespiller, der kan så meget mere.

Set fra et dansk synspunkt så spiller Ulrich Thomsen figuren Roman Romanov, en lidt anonym rolle, der slet ikke viser Ulrich Thomsens formåen. Igen bliver en bortførsel af Mortdecai til en ligegyldig debat mellem Mortdecai og Jock om, hvad frasen ”open your balls” betyder. Plat og ligegyldig humor.

MO_D09_01671.NEF

Slutningen giver ikke megen mening, men jeg vil naturligvis ikke røbe den her. Lad mig blot sige, at skuespillerne går en ufatteligt masse igennem for at skaffe penge, mens en meget nemmere og givende løsning ligger lige til højrebenet.

Filmen irriterer mig faktisk en hel del, fordi jeg så godt kan lide skuespillerne og samtidigt kan se, hvad potentiale filmen egentligt har haft. Plottet og de tåkrummende vitser får desværre filmen til at falde til jorden.

Filmen er bygget på novellen ”Don’t Point That Thing at Me”, og uden at have læst novellen burde den nok være forblevet som en sådan.

Jeg giver filmen to stjerner. Dette skyldes figurerne, som er excentriske og egentligt velspillede. Plot og manus trækker ned.

Se den, hvis du trænger til at koble hjernen fra med en aldeles ufarlig komedie.

2af6

 

Mortdecai er set på Blockbuster.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published.