I 1996 blev der produceret et afsnit af Dr. Who i spillefilmslængde. Afsnittet skulle have været Doctor Whos comeback, men det lykkedes ikke, og der gik development hell i det – der blev gjort flere forsøg, som kiksede. I september 2003 lykkedes det, da man fik Russell T. Davies med på holdet som executive producer, og han fik også ansvar for manuskripterne. Starten blev sat til 2005. Steven Moffat var også med på holdet fra starten som en af forfatterne.

Russell-T-Davies

Russell T. Davies

Russell T. Davies og Steven Moffat er hovedmændene bag ved Dr. Whos succes fra 2005 og fremad. Russell og Moffat er kæmpe fans af serien, hvilket de har været, siden de var børn. Steven Moffat har haft mange titler i Doctor Who-universet, men den vigtigste er, at han også har skrevet en del afsnit, blandt andet de to første afsnit i 9. serie. Moffat skrev også 6 afsnit af  serie 1 i 2005.

Moffats historier er mørke, og ofte handler de om starten af en figurs liv. Moffats historier deler Dr. Who-fans – nogle synes, han er træls, da han udfordrer hardcore fans, som har en fasttømret idé om Who-universet. Moffat kan ikke nøjes med at arbejde på Doctor Who, sideløbende har han også haft gang i serien om den moderne Sherlock Holmes.

Stephen-Moffat-001

Steven Moffat

Russell T. Davies var executive producer fra 2005-2010, men han har også lavet andre ting i Dr. Who-universet. Han er også manuskriptforfatter – han skrev den sidste 10. doktor historie The end of time fra 2010. Russell skabte Doctor Who spin-off serierne The Sarah Jane Adventures og Torchwood.

Mange af de folk, som arbejder på serien i dag, har været fan af serien siden barndommen. Serien har i dag fået et budget, der gør, at tingene bliver lavet ordentligt. Den teknologiske udvikling har gjort, man kan formidle historierne på en måde i dag, som var utænkelig i den gamle periode. BBC behandler ikke serien stedmoderligt mere, sci-fi bliver behandlet mere seriøst i dag. Men den vigtigste grund til BBC’s ændrede holdning er nok, at serien er populær over hele verden.

guide
9. doktor
 – Christopher Eccleston var den rigtige mand til at sparke det moderne Doctor Who i gang, da han var action-præget med et glimt i øjet. Han holdt kun en serie i 2005, for han virkede desværre også forkrampet og låst i rollen som 9. doktor. Efter hvad jeg har kunne læse mig til forskellige steder på internettet, havde Eccleston ikke noget godt forhold til Russell T. Davies. Min favorit-episode med 9. doktor er Dalek og Father’s day

Det virker på mig, som om der var en rigtig god stemning det hold der stod bag David Tennant som den 10. doktor. Et lille bevis for dette er denne video, som er en sang til Russell T. Davies og Julie Gardner (producer på Dr. Who). Teksten fortæller også lidt om det moderne Doctor Who.

Efter min smag var den 11.doktor for meget rettet mod de helt unge seere, men så kom de da også med ind i Doctor Who-verdenen. Matt Smith brød jeg mig ikke om som doktor, han var for ung og kejtet.

Peter Capaldi som den 12. doktor har gjort serien mere mørk og ”farlig” igen. Internettet og især Facebook har bragt serien ud til hele verden. I dag kan en fan i Jakarta og Hobro se den samme episode.

Leave a Reply

Your email address will not be published.