FEAR THE WALKING DEAD: Til dig der elsker at se samfundet falde fra hinanden, når de døde bliver levende igen

Fear The Walking Dead er den nye tilføjelse til familien af serier, som du bare må se. Hvis ikke man har set The Walking Dead, så har man højst sandsynligt hørt om zombie-serien, som har taget verdenen med storm. The Walking Dead springer dog en meget vigtig detalje over, som mange fans længe har savnet: hvordan begyndte det egentlig? Svaret finder du i Fear The Walking Dead sæson 1 og 2, som tager udgangspunkt i en tid, hvor de levende døde blot er spæde rygter, som ikke bør tages alt seriøst.

walking dead

Et mexicansk ægtepar, en fornem herre og ikke mindst en dysfunktionel familie bestående af ekskonen, halvsøskende og en misbruger giver en interessant kombination af personager, som garanterer en rejse for livet. Der er bare et enkelt problem. Ingen tager det seriøst, når en stofmisbruger påstår at have set sine venner æde hinanden under sin seneste rus.

Efterhånden som folk bliver syge, bliver hele affæren affejet som en influenza epidemi, men der er grænser for hvor længe man kan skjule sandheden, når den går på to ben og kræver frisk kød.

Fear The Walking Dead afspejler hvordan samfundet langsomt falder fra hinanden, når medier, politi og ikke mindst militær håbløst prøver at holde sammen på det hele uden held. Konceptet er genkendeligt fra den originale The Walking Dead, men dog med det twist at ingen endnu har forstået hvad der foregår og at håbet om at blive reddet endnu lever i blandt de overlevende.

Jo længere tid der går, jo sværere bliver det dog for dem at holde fast i deres menneskelighed efterhånden som deres moral og etik bliver udfordret af ikke blot de døde, men også den ondskab der lever i mennesket.

Hvis man var fan af The Walking Dead så vil man næsten med garanti elske at se Fear The Walking Dead. Hvis man derimod slet ikke er hoppet med på bølgen endnu, så er det en forrygende mulighed for at komme i gang. Når alt kommer til alt, så elsker det fleste en vellykket fortælling i et dystopisk univers, og ikke mindst gengivelsen af et samfund i forfald.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.