Jussi Adler-Olsen gæstede for nyligt Hjørring Bibliotekerne, og her løftede han lidt af sløret for, hvad den næsten bog i serien om Afdeling Q skal handle om.

Bogblogger Rebekka Andreasen var til stede, og genfortæller på sin blog:

” I denne bog kommer vi ind i hovedet på Rose, og hun har det rigtig skidt. Både på grund af det, der sker i hende, men også på grund af det, der sker omkring hende. Vi lærer mere om hendes hemmeligheder. Det er også en bog, hvor både Assad og Carl er meget kede af det, så trøst dem, når I læser bogen.”

… og …

”Læserne kommer også til at møde Denise: En ung kvinde sidst i tyverne, der ser godt ud, og som altid har fået at vide, at verden ligger for hendes fødder, og at hun kan alting. Men også en ung kvinde, der stejler, hver gang hun møder et krav. Hun har ingen uddannelse og er på overførselsindkomst. Hun er ikke dum, men hun er socialt inkompetent, fordi hun er blevet socialt mishandlet af sine forældre. Sætter man sådan en pige med alle hendes frustrationer i gang og sætter hende sammen med et par ligesindede piger af samme skuffe – åh, det bliver godt!”

Titlen på bogen er efter Jussis egen overbevisning ’genial’, og på blot ét ord, men det er stadig en hemmelighed.

Med omkring 140 rejsedage om året (til bogmæsser mv) er der ikke meget tid til at skrive på den nye bog, og han er da også selv lidt bagud ifølge planen. Han har deadline d. 1. august i år, hvorefter manuskriptet skal redigeres, og så skulle bogen gerne lande i handlen omkring oktober.

Her følger et lille citat fra den nye Afdeling Q-bog, som Jussi Adler-Olsen læste op på Hjørring Bibliotekerne.

“Fuck det”, tænkte hun og hev op i dynen, rystede den, bankede på hovedpuden og overbeviste sig selv om, at når en af hendes sugardaddies først var kommet så langt, som her til, så sked han nok på resten”.

Læs hele Rebekka Andreasen artikel HER!

-> Læser du Afdeling Q-bøgerne, og/eller ser du filmene?

Leave a Reply

Your email address will not be published.