Ja, glædelig Star Wars-dag på denne lidt triste 4. maj. Det er en dag, hvor vi skal fejre det fantastiske univers, George Lucas skabte (og næsten ødelagde). Det er tid til at tænke tilbage på, hvad Star Wars betyder for dig.

11186243_10153307950936133_865147650_nDet sjove er, at jeg kan ikke huske, hvornår jeg kom i kontakt med Star Wars første gang. Det har bare ligesom altid været der. Den sidste af de gamle film kom i ’82, og der var jeg 3 år gammel, så da jeg var gammel nok til at se den, var den faktisk allerede væk. Jeg har en båndoptagelse fra min børnehaveklasse, hvor jeg fortæller om en tur til Aalborg (som var STORBYEN på det tidspunkt), hvor jeg købte en Obi Wan-figur. De havde ligget i en kæmpe bunke med tilbudslegetøj, for Star Wars var som sagt en gammel nyhed på det tidspunkt.

tape-esbMen hele universet har åbenbart ramt plet i min lille nørdehjerne, for jeg har elsket det lige siden. Der gik faktisk lang tid, inden jeg så nogle af filmene. Indtil da måtte jeg nøjes med mit Imperiet Slår Igen-lydbånd og dertilhørende bog. Her var det Finn Nielsen som Han Solo. Når jeg hørte det, løb jeg væk, hver gang Darth Vader snakkede, for han var fandeme uhyggelig.

Så i løbet af de næste 10-15 år fik jeg set alle filmene. En masse gange. Snakkede om dem. Læste bøger om dem. Købte mere legetøj. Håbede på, at der ville komme flere film, for der stod jo episode IV i den første.

Hver gang jeg fik en ny nørdeven, var det det, vi snakkede om. Vi gik og forestillede os, hvad de tre første episoder ville handle om. Timevis kunne vi bruge på det.

Og så kom de tre første film i biografen igen!

Det var nærmest en drøm, der var gået i opfyldelse. Faktisk var det så stort, at jeg fik billet til at se den i Århus i 18 års fødselsdagsgave. Så nørdet var jeg nemlig. Og det var fantastisk. Vi var en hel sal af folk, der havde ventet hele deres liv på at få lov at se den i biffen. Vi grinede af replikker, vi havde hørt 1.000 gange før.

punchjarjar-701653

Så kom desværre den sorteste periode i mit liv som Star Wars-fan. De berygtede prequels. Vi havde alle sammen ventet så længe. Nu fik vi endelig Anakins historie. Vi skulle endelig se Klon-Krigen. Og så var det bare sådan noget fucking lort! Bare det, at jeg skriver om dem nu, gør mig vred. George Lucas pissede alle sine fans op og ned ad ryggen ved at lave sin egen sindssyge version af Star Wars. Som en trofast fan så jeg dem alle i biffen, men jeg kunne ikke tro mine egne øjne. De lortefilm kommer jeg ikke nogensinde til at tilgive ham for, ligegyldigt hvor glad jeg er for de oprindelige.

Han fik reddet nogle af resterne ud af ilden med de to Klon-Krigen-tegnefilmsserier.

clone-wars-01

Og som mange andre fans drog jeg et lettelsens suk, da han solgte rettighederne til Disney. Ikke fordi jeg er fan af alt, hvad Disney laver, men mere fordi så kom det ud af George Lucas’ megalomaniske hænder. Og alt, hvad Disney har gjort med de rettigheder siden, har kun gjort mig mere og mere glad. Nærmest optimistisk.

Jeg er klar til det næste kapitel i Star Wars lange historie. Så nu må det gerne snart blive december.

Nu skal jeg bare have lokket min datter med i biffen for at se den.

Må kraften være med Jer.

Glædelig Star Wars-dag!

Star Wars episode VII -The Force Awakens har dansk biografpremiere den 17. december.

Leave a Reply

Your email address will not be published.