Fantasticon. Ordet smager af… Ja, hvad smager det egentlig af? Noget med fantastik og noget on, eller? Fantasi?

På lørdag og søndag, d. 30. og 31. maj 2015, befinder jeg mig forhåbentligt i en biograf i Valby til Fantasticon 2015 og ser horror-novellefilm og hører interviews med science fiction-forfatteren Ian Watson, der er rejst hele vejen fra Spanien for at fortælle om sine skriverier og måske om sit samarbejde med Stanley Kubrick. Jeg vil høre om science fiction-brætspillet Burning Suns og om psychotic flamencore-bandet Hola Ghost.

Panel 2010 Asaro

Forfatteren Catherine Asaro til Fantasticon i 2010.

Fantasticon er en af de mindre genre-festivaler, der finder sted i Danmark. Sådan lidt at sammenligne med J-Popcon eller Copenhagen Comics, bare mindre og for alt muligt, bare det er fantastisk. Altså science fiction. Eller fantasy. Eller horror. Eller weird eller noget. Noget ikke umiddelbart realistisk. Noget om bøger, film, spil, musik, underholdning, men også om forskning og om, hvorfor vi vender tilbage til fremtiden, forsvinder over i fantasien og angsten, der kryber ned i kældrene igen og igen.

Jeg opdagede sådan noget con-noget rigtigt i 2005. Det var småt, og der var fyldt med folk, der ikke snakkede med mig, men jeg oplevede forfatteren Christian Haun læse højt af sine roman Jor og lidt senere Palle Juhl Holm læse op af sin isnende vampyrnovelle Isen mellem øerne og blev sådan lidt solgt. Jeg vendte i hvert fald tilbage året efter. Og året efter. Og blev også inddraget i både planlægning og afvikling.

Zombie 2010

Skal jeg tage Deres frakke, Hr?

Så i år er det vist tiende gang, jeg er med til at arrangere en sådan festival, og jeg har været både til Eurocon og Worldcon, og det har været gode oplevelser. Fantasticon er noget specielt, for der kender jeg efterhånden en del af de besøgende – og jeg vil rigtig gerne lære flere at kende.

Jeg vil gerne høre flere forfattere fortælle om at skrive, og jeg glæder mig til at høre Kenneth Kainz fortælle om at instruere Skammerens datter og se filmen lørdag eftermiddag klokken 16.00. Jeg kommer endda til at sidde ned selv oppe foran lærredet og med lidt nervøsitet i stemmen interviewe et par forfattere om deres skriverier.

Det hele bliver sikkert rodet og nogle gange kikset, men det er en unik chance for at komme tæt på forfattere og filmkunstnere og andre, der nyder science fiction og fantasy og nørderier.

Hvis man ønsker at få svar på spørgsmål som “Zombien: Mere end kun underholdning?”, eller hvordan psykisk sygdom påvirker skabelsen af fantastiske verdener eller høre danske horrorinstruktører diskutere “Død over køkkenvasken”, om det at lave genrefilm i Danmark i 2015, ja, så er Valby Kino stedet, man skal begive sig hen i weekenden d. 30. og 31. maj.

Og det koster kun 75,- kroner om dagen. For det hele.

Læs mere på fantasticon.dk.

Jeg håber, vi ses.

Stort-billede

Leave a Reply

Your email address will not be published.