Jeg skal ærligt sige at jeg undrede mig over, at de ville sætte Ant-man and the Wasp filmen til at premiere efter Infinity War. For efter den, virkede det som om den eneste film der eksisterede, var den næste Avengers film. Folket krævede svar. Vi ville vide hvad der var sket med alle vores helte. Så hvad skulle vi med en film der så tydeligt var tænkt som hyggelig heist komedie?

Men Marvel er altid taktiske og det var den her film også.

Det her var det stykke franskbrød, man spiser efter at have løjet om sin viden, ved den vinsmagning man havde fået et gavekort til af sin svoger. Vi havde brug for en pause fra det vilde drama og så bare lige se en lille sød film.

Og det er 100% procent hvad det her er. En sød lille film der viser en mindre eksplosiv udgave af Marvel universet. Og det virker. Jeg skal skynde mig at sige at det er ikke nogen fantastisk film. Men det er heller ikke på nogen måde en dårlig film.

Jeg kedede mig ikke. Det er her det første flueben der skal sættes, hvis den her slags film skal få nogen positiv omtale fra mig. Der skete hele tiden noget og det der skete, var underholdende nok til at holde mig fanget. Alle var gode i den og spillede til deres styrker, det vil sige alle undtagen Michael Douglas. Jeg syntes ikke han virkede i den første og han virker stadig ikke. Han ligner bare en sur mand, de har hevet ind fra gaden til at sige sine replikker.

Humoren fungerede det meste af tiden. Der var tider hvor det blev lidt for plat men det gør ikke så meget i det univers den her film foregår i. Der var strøget et tynd lag af on-liners ud over hele filmen og Paul Rudd havde bestemt de bedste.

De fik også udnyttet skrumpe- og forstørrelsesteknologien meget bedre i den her film. Dog var alle de bedste øjeblikke allerede blevet afsløret i diverse trailere. Hvilket var virkelig ærgerligt, for de havde virket så meget bedre hvis jeg ikke havde set dem før. Hvis man tænker over selve teknologien i mere end fem sekunder giver den nul mening, men jeg tilgiver den slags ting i et superhelteunivers. Det er jo ikke Star Trek…

Men hvad med historien Søren? Hvorfor snakker du ikke om den? Jo ser du, den er prut. Helt igennem prut. Den er ligegyldig. Manuskriptet er skrevet baglæns. De har bestemt sig for at der er nogle bestemte ting de gerne ville have med og så har de bygget en historie rundt om det. Jeg siger ikke at det nødvendigvis er en dårlig ting. Winter Soldier er lavet på den samme måde, men her er det bare meget let at se. De laver også nogle meget tydelige, meget tåbelige tikkende klokker. Der er noget vil skal nå inden den og den tid. De giver os en pseudovidenskabelige forklaring på det og så afsted. Det holder tempoet oppe og historien i gang, men det er varm luft. Prut.

Det er action-komedie med streg under komedie. Det er vigtigt at man ved det, inden man går ind. Og i den verden fungerer den rigtig godt. Den er sød og sjov og uskyldig og den slags film er jeg personligt ret glad for, for tiden. Den minder lidt om sådan man lavede film i 80erne – nul plot og en masse bang bang og sjov.

En anden vigtig pointe er, at den er ret familievenlig. Når jeg ser de her film, vil mine unger altid høre om de må se den når den kommer på Blu-ray og det må de helt sikkert. Faktisk er jeg ret sikker på, at de vil elske den en lille smule (dog tror jeg ikke den slår Thor: Ragnarok af tronen).

Se den hvis du har lyst til en hyggelig lille eftermiddags action-komedie. Det er et ja tak herfra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.