Weneetryhl-1jpgFørst blander du Barbarella med kosmisk mytologi fra Arthur C. Clarke, en knivspids Doctor Who via Luc Besson og til sidst det, alle små nørder kan lide, nemlig dinosaurer, og så har du den seneste bog om den tidsrejsende bomb-shell Weneetryhl.

Weneetryhl, der i sit sidste eventyr 25.060 fra Forlaget Forlæns agerede dusørjæger, er ved et uheld kommet længere tilbage i tiden, end hun lige havde forestillet sig. Sammen med sin veninde, den øl-bællende Ploid Spuni, skal hun finde vej til en tidspost, som kan bruges til at tilkalde assistance. Men det er ikke helt så nemt, som man skulle tro, når man er landet i juratiden blandt dyr, der vil skide på dit fine designertøj; med de mystiske Akibandier, som af en eller anden grund er efter vores to heltinder og tidspirater, er der lagt op til noget af en gåtur mod tidsposten.

Weneetryhl-2Som jeg ser det, er Paul Arne Kring unik blandt de danske tegnere. Hans streg minder mig mere om Brian Bolland og Chris Weston, som begge slog sine folder i engelske 2000AD; et blad, som også lagde sider til Steve Dillon og Jamie HewlettDer er noget crazy cool over Weneetryhl, der minder mig om nogle af de historier, jeg har læst fra det hæderkronede blad, og hvis han havde været englænder, var han helt sikkert blevet udgivet i netop 2000AD. Han har det tydeligvis sjovt med det, han laver, og der er nogle skarpe kommentarer på vores moderne livsstil, som på trods af teknologien ikke har ændret sig synderligt på 23.000 år. Dog frygter jeg, at hvis den teknologi, som de to kvinder bruger til at opbevare deres udstyr, bliver en realitet, bliver det klassiske dilemma med kvinder og deres håndtasker endnu mere kaotisk…

Alt i alt er denne 60 siders historie om Weneetryhl fantastisk underholdende. Vores heltinde er både skarp og fejlbar; klar til at trække sin skyder eller det, der er større, og ikke bange for at tage kampen op mod spild af godt designertøj… selvfølgelig på hendes helt egen måde.

Bogen udkommer i forbindelse med årets Art-Bubble festival i Rundetårn, 14.-15. november, hvor du kan møde Paul Arne Kring og få bogen signeret.

4af6

Udgives af Fyns Antikvariats Forlag
Pris: 148,-

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.