Udover at indholdet har en bizar dragende effekt, sidder man (jeg) tilbage med en følelse af “hvad fanden var dét, jeg lige har læst?!” 

Sort Nadver er en antologi af tegneren Nmaar, og består af fire mindre historier, der alle omhandler nonner – i forskellige tidsaldre – og det er de mest perverterede af slagsen man kan forestille sig. 

Som f.eks. i den første historie, hvor vi møder den eneste overlevende nonne efter hendes kloster er blevet plyndret af tyve og voldtægtsmænd. Og mens hun venter på døden, skriger hun sin frustration over sin guds fravær – men det er djævlen selv der svarer hende, og giver hende kræfter til at tage hævnen over sine banemænd. 

Vi møder også en sort nonne der om dagen ydmyges af de selvsamme hvide mennesker, som kommer til hende i nattens mørke begær. En tredje historie hiver os 10.000 år ud i fremtiden, og en fjerde 500 år tilbage i tiden. Altså, godt omkring. 

Historierne er mørke, depraverede og dybt perverse – og hvis man er til den slags, er der masser af guf at hente. De fortællinger vi bliver introduceret for fremstår dog mere som world building, end en klassisk historie fra A til B, hvilket jeg godt kunne savne lidt – men det er nok mest en smagssag. 

Tegneren Nmaar kører nogle forskellige tegnestile, der går lige fra mangainspireret til radering til tung sort tusch. Stilvalgene svinger i kvalitet, men der er hele tiden en tyk rød tråd igennem dem. 

Den føromnævnte følelse af “hvad fanden var dét, jeg lige har læst” er ganske reel. Det er nunsploitation som skrevet af en Clive Barker fra 90’erne – det er mærkeligt, perverst og bizart. Og en lille smule fedt, men sig ikke at jég har sagt det.

Det der i min bog redder udgivelsen fra at være noget tåget pubertært provovrøvl, er, at det kvalitetsmæssigt faktisk er ret så godt og gennemført. Både ord og billeder spiller godt sammen. 

Sort Nadver er et spøjst nicheprodukt, som bør stå i enhver black metal-entusiasts tegneseriereol. 

Sort Nadver er skrevet og tegnet af Nmaar, koster 120 kr og udgivet af Forlaget Afkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.