I denne tid, hvor superheltetegneserier finder vej til den store skærm, er det let at overse de mennesker, der stadig laver ganske almindelige tegneserier. Her på Metronaut har vi haft fat i den danske tegneserietegner Casper Sand Christiansen, som vi håber at lære bedre at kende i de følgende år.

Fulde navn:
Alder:
Uddannelse:
Beskæftigelse:
Første udgivelse:
Casper Sand Christiansen
28
Bachelor i Medialogi fra Aalborg Universitet.
Grafisk designer / Web designer hos Nymarksminde (forlystelsespark)
”Guldregn” i antologien WARP fra Ondskabends Flydende Vatikan.

 

Metronaut: Alle, der arbejder inden for det kreative miljø, har deres egen oprindelseshistorie. Hvordan er du endt med at lave tegneserier?

Casper Sand Christensen

Der skal sunde knogler til at lave tegneserier!

Casper: Jeg har egentlig altid lavet tegneserier. Jeg kan huske, jeg tegnede mine egne serier med dinosaurer, da Jurassic Park i sin tid kom ud, og jeg gik i børnehaveklasse. Min farmor købte altid Anders And-blade til mig, da jeg var lille, og senere en masse manga, så jeg har altid bare haft en stor interesse i mediet. Jeg har lavet webcomics siden ca.2007/2008, og almindelige serier på papir nærmest siden jeg kunne holde en blyant.

Synes du, det har været svært at ”bryde igennem” som tegneserieskaber?

Jeg føler ikke rigtigt, at jeg har brudt sådan ”rigtigt” igennem endnu. Jeg er superstolt over at være med i Basserne, uden tvivl. Men min store drøm er at få min store webcomic, Infection, i tryk. Så når du kan finde dén tegneserie ude i butikkerne, så føler jeg, at jeg har brudt rigtigt igennem. Men ja, det er lidt svært og kræver et godt netværk for, at det kan lade sig gøre. Med hensyn til at få Stride Strømme i Basserne, så har det været lidt tricky. Erik Damgaard, som jeg laver serien med, har arbejdet hårdt på at sende vores striber ud til forskellige aviser og magasiner. Det er over et år siden, at vi blev færdige med de første 48 test-striber, og det er først nu, at et magasin har valgt at tage imod dem.

Har du selv læst mange tegneserier gennem tiden, i så fald, hvilke?

Bunkevis! Som nævnt har jeg læst masser af Anders And-blade som lille. Da jeg var teenager, læste jeg masser af Dragon Ball, Akira, Hellsing, One Piece osv. For ikke så længe siden begyndte jeg at læse Saga af Brian K. Vaughan og Fiona Staples. Den får jeg lige en dosis af hver måned, når der udkommer et nyt kapitel. Ellers holder jeg meget af James Stokoes sindssyge serier, hvor bl.a. Orc Stain er en af mine helt store favoritter.

Hvad fungerer som din ”inspirationskilde”, eller har du nogle forbilleder?

Don Rosa. Han er virkelig en kæmpe inspiration. Den måde, han kan udtrykke en tåbelig situation på, er helt i top. Jeg griner stadig højlydt, når jeg læser hans ande-historier. Han var utroligt hårdtarbejdende, da han lavede tegneserier, og det beundrer jeg virkelig. Ellers er jeg kæmpe fan af James Stokoes ubeskriveligt detaljerede tegninger. Dem kan man virkelig stirre længe på.

Infection

Infection

Du er i øjeblikket udgivet i det danske tegneseriemagasin Basserne med serien Stride Strømme, som er et samarbejde mellem dig og Erik Damgaard. Hvordan startede jeres samarbejde, og hvordan endte jeres stribe i Basserne?

Vores samarbejde begyndte i starten af 2013, da Erik kontaktede mig ang. en konkurrence i Politiken, hvor de ledte efter en ny serie til avisen. Erik havde en masse sjove ideer, men kunne ikke få dem ned på papir – men han var faldet over min Infection-serie på nettet, og derfor skrev han til mig. Da vi ikke vandt konkurrencen, besluttede vi at fortsætte for at se, om nogle andre blade og aviser ville have dem. Stride Strømme endte i Basserne, da Erik sendte serien til dem for at høre, om de ville have dem med. Vi blev fortalt, at de havde en sommer-edition, som udkom i juli, hvor vi kunne være med. Så det handlede i bund og grund bare om at prøve og prøve og prøve.

Stride Strømme

Hvordan er rollefordelingen mellem dig og Erik Damgaard?

Erik kommer på 90% af idéerne til Stride Strømme. Han laver en lille skitse med tændstikmænd, og så omsætter jeg dem til tegninger i farver og med de rette vinkler og elementer.

Med dine egne ord, hvad handler Stride Strømme om?

Den handler ikke om så meget, da den ikke er kontinuerlig fra stribe til stribe. Hver stribe er en joke for sig, og måske en enkelt gang i mellem går en karakter igen. Men idéen er bare at lave noget, som er morsomt at se på.

Hvordan er det at være udgivet i et anderkendt tegneseriemagasin som Basserne?

Det er vildt stort! Jeg har jo altid set Basserne på hylderne i supermarkedet ved siden af Anders And-bladene. Så det er jeg super stolt over at være en del af!

Hvad laver du, når du ikke sidder bøjet over tegnebrættet?

Infection coverJeg føler nærmest ALTID, jeg sidder bøjet over tegnebrættet, men jeg har dog et par andre projekter i støbeskeen. Jeg er bl.a. forsanger i et band, som hedder Möwe. Vi er i øjeblikket i gang med at færdiggøre indspilningerne til vores andet album. Jeg mixer og klipper derfor som en gal for tiden. Jeg er lige blevet færdig med vores nye musikvideo, Master of the Universe, som udkom for et par dage siden (10-07-15). Den kan findes på vores Youtube-kanal, hvis det kunne have interesse.

Har du nogle nye projekter undervejs?

Ja, jeg arbejder lidt på en ny mini-serie, som er tiltænkt den nye antologi fra Ondskabens Flydende Vatikan, som vist nok er sat til at udkomme sidst på året. Men den er stadig kun på idéstadiet. Ellers er der selvfølgelig det nye kapitel af Infection, som jeg arbejder på. Arbejdet går godt nok lidt sløvt for tiden, da der er så meget andet at se til. Men mit mål er at have det nye kapitel ude ved sommertid 2016.

Sidst, men ikke mindst, hvor kan folk finde ud af mere om dig, eller følge dit arbejde?

Facebookhjemmeside og Möwe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.