Jeg var så heldig at modtage Line Jensens nye bog ”Det Store Regnestykke” med posten. Og tænk den kom lige på endnu en af de dage, hvor livet som mor, kvinde, kone, datter, karrierer-bi, kreativ sjæl og menneske sådan ikke generelt var helt nemt.

Men jeg fik lov af min familie til at sætte mig i regnen under halvtaget med en kop kaffe og læse bogen.

Man kan helt sikkert læse den igen, finde yndlingstegningerne, de bedste citater, de fineste billeder, og få meget mere værdi for pengene. Og det agter jeg også at gøre. Men den er også så tilpas hurtig læst, at jeg kunne nyde den i en lille før-aftensmadspause med kaffe og regnens dryp.

Det er den genkendelige streg fra instagramkontoen, og indholdet viger heller ikke derfra.

Line kan noget. Hun kan en hel masse. Både med ord og tegninger, men faktisk også med de fotografier, der er med. De er hverdagspoetiske og hverdagsrealistiske som noget kan være, og de minder mig om, at det ikke bare er en tegnet virkelighed Line skaber, men at den også er virkelig. Om end hun sommetider i bogen må gøre hendes far-læser opmærksom på, at det jo også bare er en historie. Det er meget sødt.

Det er en historie, som jeg kan kende mig selv i. En historie som mange nok vil kunne kende sig selv i. Alle de kampe, små og store. Om tid, om hvem der er det største offer, om Elsa-bestik, og ikke mindst kampene med én selv. Om hvem man dog skal være, og om man overhovedet fortjener den plads man har? Om den angst der følger med at have en populær instagramkonto, dobbeltheden og tvivlen, om man er god nok som mor, og hvordan man får tid til forholdet med den rejsende musiker-mand? Alt sammen i en fin, personlig og ærlig streg.

Og det er ikke bare havregrødsklatter og mælkespor. Der er også den store grumme død, tabet af Lines ældste datters far, som hun får skildret så fint. Hvordan tegner man dét på en spiselig måde til en instagramkonto, kunne man måske fristes til at spørge? Til dét kan jeg svare, at det klarer Line så flot.

Jeg er glad for den fine indsigt i Lines liv, og jeg hapser af hendes guldkorn, hvor jeg kan bruge dem i min hverdag. Hun nailer øjeblikkene, så jeg både bliver ramt af, hvor svært det kan være at hænge sammen i den moderne virkelighed, men også lettet over, at det ikke bare er mig. – Og nogle af øjeblikkene kender jeg måske ikke så meget til personligt, men hun tegner og skriver episoderne frem så vældigt empatisk og autentisk.

Vi er nok mange i samme båd, som vi sidder dér og vil være alt muligt, både skabende og arbejdende kvinder, mødre, kærester, lykkelige og med en snert af det, vi var engang.

Tak til Line, for at gøre det hele lidt mere ok.  For hun tegner også så meget af det gode. Der er en streg til både umuligheden og kærligheden.

‘Det store regnestykke’. 188 sider i farver. Tegnet og skrevet af Line Jensen. 200 kr. Kan købes HER.

Leave a Reply

Your email address will not be published.