Sidste år skrev vi om ANKI Overdrive – den nye generation af racerbaner til stuegulvet – nu har vi afprøvet den.

Glem alt om barndommens rigide racerbaner, der højest har karakter af nostalgiske minder. Fremtiden er kommet, den hedder ANKI Overdrive og er en blanding af fart, spil og kunstig intelligens.

ANKI Overdrive er på ydersiden en racerbane som vi kender fra barndommen, men der er blevet tilføjet så mange nye fede og innovative elementer, der blander analog og digital underholdning til en helt ny slags leg. I denne anmeldelse har vi haft mulighed for at afprøve startpakken ”ANKI Overdrive – Fast and the Furious-edition”.

Jeg satte et par unger på 7 og 13 til at pakke banen ud og sætte det hele op, og det gik både nemt og gnidningsfrit. Banen er behagelig nem at samle, idet den automatisk selv klikker sig sammen via små magneter, så man ikke skal stå og hive og slide i elementerne. De 10 banestykker kan samles til i hvert fald 8 forskellige baner, med hver deres udfordringer. Bilerne skal man lige smide i den medfølgende opladerstation, og så er de klar efter en halv times tid. Nemt og super børnevenligt.

Bilerne styres ikke med en controller, men med din smartphone/tablet, så der skal lige hentes en app først. App’en er forholdsvis nem at gå til, og der er flere forskellige måder man kan spille på – single player eller multiplayer. Det sjoveste er klart at spille mod en ven (eller flere – der kan være fire spillere af gangen). Jeg har prøvet at spille mod både børn og voksne, og fælles for alle ér, at det er helt vildt ustyrligt sjovt – der bliver råbt og skreget (og grint så tårerne triller), mens man kæmper om at komme først, og holde sig på banen.

Der er ikke ”spor” på banen, ligesom de gamle racerspil, hvor man kunne vælge ydre- eller indersporet. Banestykkerne er flade og glatte plasticplader, men med en masse spændende elektronik indeni. Dette gør at bilerne kan skifte spor, så du kan overhale og køre udenom de andre spillere. Du skifter spor ved bare at dreje på din smartphone. Det fungere perfekt, og det er sjovt hele tiden at skulle holde øje med – og planlægge – hvor man vil være på banen.

Bilerne er også udstyret med våben! Altså, ikke fysisk, men digitalt. Det vil sige, at hvis du ligger lige i røven af din modstander på banen, så kan du trykke på en knap på telefonen for at afskyde et maskingevær eller laser eller andet våben, og hvis du ”rammer” bilen foran, så går den i stå i nogle sekunder, og du kan derved komme foran. Hvis du er i spidsen, men kan se du bliver presset bagfra, kan du også lige smide en mine, og hvis ham bagved kører ind i den, går han i stå igen. Der bliver åbnet op for flere våben jo længere man spiller, og jo bedre man bliver, eller man kan tilgå en butik hvor man kan købe ekstravåben for rigtige penge.

Hvis du en dag ikke lige har nogen at spille med, kan du også spille mod de indbygget kunstige intelligenser, der er i hver af bilerne. Og de kan sagtens give kamp til stregen, skal jeg hilse og sige.

Der følger to biler med i startpakken, og det er rigeligt til at komme i gang med. Man kan købe flere i butikkerne, hvis man skal have gang i den helt store turnering mellem vennerne, ligesom man kan købe nye banedele. Det skal dog siges det hurtigt kan blive en bekostelig affære. Men det ér altså pengene værd.

ANKI Overdrive er noget af det mest sjove og innovative stykke legetøj jeg har haft mellem hænderne i umindelige tider. Alle kan være med – jeg har haft en lille pige på 3 år til at styre en bil, og hun havde en fest. Og det gælder alle andre der har haft muligheden … børn, unge, voksne.

Jeg giver ANKI Overdrive min varmeste anbefaling.

Ønsker du at støtte Metronaut.dk, så vi kan bringe mere indhold? Så kan du donere med et valgfrit månedligt beløb. Pengene omsættes til mere og bedre indhold – klik på knappen herunder og læs mere:


Støt på 10er

Leave a Reply

Your email address will not be published.