Okay, så du vil gerne spille brætspil. Fantastisk! Men hvor starter du?

Ja, du skal nok have fat i nogle brætspil! Spørgsmålet er, om du selv vil lægge penge ud, eller om du vil prøve nogle spil af først. Brætspil kan desværre være en rimelig dyr hobby – især hvis man er vant til at købe deres digitale brødre i tilbudsperioderne på Steam.

Et godt sted at starte er at se efter, om der er nogle mulige brætspilsevents i nærheden af, hvor du bor. Hvis du er i nærheden af København, så kan det anbefales at tage et smut forbi BastardCaféen, hvor frivillige brætspilsguruer kan hjælpe dig med at finde et godt spil og lære dig reglerne. BastardCaféen er (indtil videre) den eneste brætspilscafé i Danmark, som er åben hver dag. Andre lignende initiativer kan findes rundt omkring i landet som Aarhus Brætspilscafé eller Board Game Night i Aalborg.

IMG_20141104_203345

Ellers kan du spørge i din lokale rollespils- eller brætspilsbutik – de holder nogle gange selv brætspilsarrangementer. Hvis du er rigtig modig, kan du besøge en rollespilsforening og se, om de har gang i noget brætspil der. Hvis ikke du er så meget for menneskelig kontakt, så er der flere biblioteker, som nu udlåner spil. Tjek dit bibliotek! Hvis du ikke behøver det egentlige, fysiske brætspil, så har du også mulighed for at downloade et hav af digitale brætspil. Se i bunden af artiklen for links.

Men hvis du nu er ude efter rent faktisk at købe nogle brætspil, hvordan bærer du dig så ad med det? Heldigvis er brætspil ved at stige enormt i popularitet, og brætspilsafdelingerne i butikkerne er vokset kraftigt – især hos boghandlere. De har typisk et stort udvalg af spil – både moderne og klassikere. Hvis du bor i en større by, så er der måske tilmed en brætspils-, rollespils- eller tegneseriebutik. Hvis ikke du har mulighed for at købe i en butik, eller bare ikke tør bevæge dig ud i solen, så er der også en masse gode hjemmesider, hvor man kan bestille brætspil fra. For et bedre overblik kan du besøge siden brætspilspriser.dk.

Brætspil 01Hvad skal du købe?

Det er alt sammen meget godt, men hvad pokker skal du så købe? Ja, det er straks et meget større spørgsmål, som ikke bliver meget nemmere at besvare med tiden. Brætspil kommer i mange, mange forskellige former, og der er noget for enhver smag. For at finde ud af, hvad din smag i brætspil er, ja, så er der ikke meget andet for end bare at prøve lidt af hvert. Men det er heldigvis også et sjovt eventyr!

Men et eller andet sted skal man jo starte, og det bedste sted er med såkalte gateway-spil. Dette er spil, som er nemme at gå til, og hver især introducerer dig for den store verden af brætspil – og så er det samtidigt også virkeligt gode spil, som er elsket af både begyndere såvel som erfarne spillere!

Ticket RideDu kan starte med det utroligt populære Ticket to Ride, hvor spillerne dyster om at lave de længste og bedste togruter, eller den moderne klassiker Settlers of Catan, hvor man konkurrerer om at kontrollere mest af en øde ø ved at handle med de andre spillere og udvide sit lille imperie hurtigst muligt. Hvis ikke du og dine venner er så meget for at skulle arbejde mod hinanden, så kan I arbejde sammen i Pandemic om at redde verden fra fire dødelige sygdomme eller prøve at sammensætte det flotteste fyrværkeri i Hanabi. Men hvis du nyder at give dine venner et godt slag tæsk, så kan I være kolossale monstre i King of Tokyo og spye ild og vælte bygninger – eller du kan styre en hær af rotter, troldmænd eller orker i Smallworld og sparke dine modstanderes hære af et lille landkort. Hvis du er mere ude efter et spil, hvor det handler om at lyve dine venner lige op i ansigtet, så kan du prøve at regne ud, hvem spionen er i The Resistance eller The Resistance: Avalon. Eller hvis I bare har brug for at teste hinandens dårlige humor, så kan I svare dumt på helt almindelige spørgsmål i Sig Noget!

Alle disse spil kan købes i de fleste butikker med en brætspilsafdeling – ellers kan du altid finde dem på nettet, biblioteket eller i din lokale brætspilscafé. Priserne rangerer imellem 50 og 500 kroner.

Jeg håber, dette hjalp dig med at finde ud af, hvor du kan begynde dit brætspils-eventyr. Husk, det kræver i virkeligheden ikke, at du læser op på noget. Smut en tur ned i din lokale brætspilscafé, og lad dem finde og forklare spil for dig – eller bare giv dig i kast med de spil, som du kan finde på biblioteket!

IMG_20141021_164954

Links:

Bastard Café: http://bastardcafe.dk/

Aarhus Brætspilscafé: https://www.facebook.com/AarhusBraetspilscafe

Board Game Night: https://www.facebook.com/boardgamenightatstudenterhuset

www.brætspilspriser.dk

Brætspil til Android: http://www.androidauthority.com/best-android-board-games-569799/

Yderligere til Android: http://www.pocketgamer.co.uk/r/Android/Best+Android+games/feature.asp?c=61552

Brætspil til iOS: http://www.macworld.co.uk/feature/iosapps/21-best-ipad-board-games-christmas-3417561/

Brætspil til PC: http://store.steampowered.com/tag/en/Board%20Game/#p=0&tab=TopSellers

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.