Begejstringen er begyndt at syde blandt danske Pokémon-fans over det kommende smartphonespil Pokémon Go, trods spillet endnu ikke er officielt lanceret i Danmark. Metronaut giver dig et indblik i, hvad begejstringen handler om.

Pokémon er ikke kun er nuttede tøjdyr i legetøjsforretningen, og franchiset inkluderer også videospil, spillekort, Anime-tegnefilmsserie og meget andet med en ligeledes en stor fanskare. Nu har Nintendo taget det første skridt til at tilbyde elektroniske spil på andre platforme end Nintendos egen hardware, og de loyale fans har taget godt imod Pokémon Go.

PokémonDet har været længe ventet, at Nintendo ville tage skridtet til at udbyde mobilgaming på smartphones, og blot få dage efter at Pokémon Go er blevet lanceret i dele af verden, steg Nintendos aktier med 23%, hvilket er en hjernevridende tilvækst på 7,5 milliard dollars! Følg med her, hvis du vil være blandt first movers.

Du kan stadig ikke spille spillet i Danmark – officielt – og Nintendos spiludvikler Niantic forsøger at udrede børnesygdomme som et stort batteriforbrug og fejl på GPS-data. Men spillet er allerede lanceret i USA, New Zealand og Australien til IOS og Android-platforme, og brugernes første anmeldelser har været særdeles entusiastiske trods førnævnte problemer. 

Hvis du som dansk gamer ikke kan vente med at jagte den gule Pokémon i dit nabolag, så kan du klikke her, og vupti, er din smartphone blevet dit værktøj til at finde de mystiske små væsener i dit nabolag.

I spillet blander Nintendo den virtuelle og virkelige verden, hvilket må siges at være et heureka-øjeblik for den spiludvikler, der sænkede sit legeme ned i et badekar – måske med en Pokémon badefigur flydende rundt i skumbadet. I spillet skal du lokalisere de små lommemonstre, når du er ude og gå med hunden, cykle, ude og rejse osv. Softwaren lægger et lag af virtuel grafik ovenpå GPS-data, når du navigerer rundt på et kort, der ligner en fantasy-udgave af Google maps.

Når du har fundet en Pokémon, bruger spillet dit kamera og tilføjer spilgrafik til din virkelighed. Der er endvidere muligheder for at hente Poke-money ved at lokalisere en række seværdigheder i dit område. Og Danmark er altså forberedt til en snarlig lancering.pokémon

Metronaut advarer imod, at spillere kommer til at gå rundt i den virkelige verden med næsen limet til din smartphone. Det kan måske begrænse både dine sociale færdigheder, og risikoen for at du bliver ramt af en bil stiger væsentligt.

Alt tyder på, Pokémon Go bliver et homerun for Nintendo, og Metronaut følger op med en detaljeret anmeldelse, når spillet bliver lanceret i Danmark. Nintendo har indikeret, at spillet bliver efterfulgt af fire smartphonespil yderligere i det kommende år.

 

2 Responses

  1. Thomas Berger

    Pokémon Go kan, som noget ganske usædvanligt, lokke mine unger til frivilligt at begive sig på lange cykelture i jagten på Pokemons. Det er givet noget andre forældre også vil værdsætte.

    Svar
  2. Nicolai

    Det er interessant – og måske nærmest første gang et computerspil formår dette. Mange bruger skriver også, at de ser deres egen by på en ny måde, når de jagter poke-stops.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.