Det var med spænding, at jeg første gang loggede ind på Oneplay.com for at undersøge siden. Kunne det passe? At Netflix for computerspil var opfundet?

oneplay

Selve registreringen gik nemt, og snart var jeg i gang med at undersøge titler og leje som en tosset. Siden er brugervenligt opbygget, og jeg havde ingen besværligheder med at komme i gang. Det er nemt at søge efter genrer og titler og nemt at komme i gang med at spille.

Lad mig sige det, som det er. Det er ikke Netflix, endnu. Men det er bestemt lovende.

Konceptet er genkendeligt. Du betaler en pris pr. måned og kan herefter spille spil gratis. Det lyder da næsten for godt til at være sandt, ikke? For en sum af knap 50 kr. om måneden er der fri adgang til 1500+ titler. Ønsker man derimod at købe nogle spil, får man en rabat som abonnent på 10 % i forhold til prisen for ikke-abonnenter. Købe, spørger du? Ja, hvorfor skulle man dog købe, når nu man kan leje ubegrænset?

Det stod snart skærende klart. Langt de fleste gode titler kan købes, men ikke lejes. Dermed bliver Oneplay.com sammenligneligt med Steam blot uden Steam-netværket og Steam-værkstedet. Hvor Steam fungerer på PC, Mac og Linux, tilbyder Oneplay.com spil til PC og Android. Det giver selvfølgelig en vis tiltrækning for Android-brugere, men for PC-brugere synes udvalget for smalt og mulighederne for få i sammenligning med Steam. Men vent nu lige lidt. Ser man forneden på siden, kommer Xbox og Mac med i kapløbet, og benytter man søgefeltet foroven, deles spillene yderligere op i PS3, PS4, Xbox One og Xbox 360. Det er i virkeligheden styrken bag Oneplay.com. Det er en side under udvikling. Der kommer løbende flere titler til, der kommer flere platforme til, og siden vokser sig langsomt større.

Ser man på de smallere ældre titler, så kan Oneplay.com være interessant, idet man kan købe fri adgang til mange titler, fremfor at man skal frem med muldvarpen, hver gang man mangler spil.

one

Som sagt er det svage punkt titlerne. De store titler mangler. De nye titler mangler. De er til salg, javel, men de er ikke en del af abonnementspakken. Du skal immervæk spille en del gamle titler, før du har brugt for ca. 600 kr. om året. Men vent nu lige og se. Om et år kan denne side være fremtiden. Det kommer an på, om niveauet bliver løftet, og om der kommer opbakning til siden. Bliver de så store, at de større titler kan tiltrækkes, så er jeg med på vognen. Det kan dog blive svært at tiltrække mange abonnenter, hvis ikke niveauet hæves.

Spiller du indimellem ældre spil? Indie-spil? Børnespil? Kunne du finde på at bruge en 50’er om måneden på at spille? Så er siden for dig.

Jeg giver 3 stjerner for underholdningsværdien i de gamle titler og potentialet.

3af3

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.