Elektronisk legetøj er ofte dyrt for en spiller. Skal man have det nyeste udstyr fra de største brands, så rækker pengepungen ikke langt, og slet ikke hvis man er på SU eller lignende. Derfor sendte vi en Metronaut ud for at teste et lidt mere prisbilligt alternativ, i form af Speedlinks headset Martius.

Det var en lidt blandet fornøjelse. På mange måder var Martius headsettet langt over forventningerne, men desværre led det under en større fejl, mere om det senere.

Mit første indtryk var godt. Lækker stofledning, på 1,8 meter, hvilket var rigeligt til mig. Headsettet er udarbejdet i mat plastik, og har en rigtig god solid kvalitetsfølelse over det. Der er kælet for detaljerne både på puderne og stofpolstringen på selve bøjlen. Mikrofonarmen virker meget solid, og headsettet kommer med en lydstyrke- og mute-fjernbetjening midt på ledningen.

Selve headsettet lyser med rødt LED skær, som gør det nemt at lokalisere i et mørkt gamerrum. Jeg ville dog personligt ønske at det kunne slås fra.

Installationen gik også nemt, der er ingen drivere, og jeg fik hurtigt sat lyden op i forhold til mit lydkort.

Martius

Min første test gik derefter med at tage en ”ordentlig spiller”. For mig er det ofte et problem, at efter 10 timers spil, begynder headsettet at genere på ørerne. Det gør disse til dels også, men absolut ikke mere end adskillige højprofilerede konkurrenter, såsom Steelseries og Sennheiser.

Martius headsettet er ret godt til at udelukke støj udefra, takket være de omkringsluttende puder.

Hvad så med lydkvaliteten? Tja… det er ikke Sennheiser, lad det være sagt. Men i betragtning af prisen, og for en ganske almindelig spiller som mig, var lyden –til tider- ganske fin. Hermed kommer vi dog også til problemet.

Når headsettet virker som det skal, er lyden endog ganske fortrinlig. Jeg testede både med spil, og musik af forskellige stilarter, og headsettet klarede det langt over hvad jeg ville have forventet af et headset til den pris.

Desværre, skrattede det headset jeg har modtaget, og nogle YouTube videoer lyder som om folk taler i en rungende mikrofon på badeværelset. Der var en løs forbindelse, som gør at lyden til tider forsvinder i den ene hørebøf. Havde jeg købt headsettet som almindelig kunde, var det røget direkte tilbage i hovedet på forhandleren.

Når det er sagt, kan alle mærker jo have et uheldigt eksemplar, og når Martius headsettet virker, så virker det ganske fortrinligt.

Alt i alt, er headsettet en positiv oplevelse. Med en ganske beskeden pris på omkring 2-300 kroner på internettet, ville jeg ikke lade den uheldige oplevelse jeg havde, afskrække mig fra at anskaffe mig dette headset.

Headsettet får tre stjerner fra mig. Det havde fået betragteligt højere, såfremt det ikke havde haft en kvalitetsbrist af denne kaliber.

3af3

Leave a Reply

Your email address will not be published.