Journey fra ThatGameCompany er noget af det mest innovative, stemningsfulde og smukke, der er udkommet på nogen spilkonsol. Basta! Så kort kan det siges.

Men der skal mere til. ThatGameCompany, der tidligere har givet os ligeledes excentriske titler som Fl0w og Flower, har opnået noget nær perfektion med Journey. Når det så er sagt, skal det lige tilføjes, at adrenalinjunkies nok kommer til at gå forgæves her. I stedet får du en næsten meditativ oplevelse, der i de 2-3 timer, spillet kan gennemføres på, giver dig en ypperlig oplevelse, hvor grænsen mellem spil og kunst er næsten opløst.

Med et ganske simpelt kontrolskema og en næsten ikke-eksisterende historie er det selve stemningen og den simple, men utroligt smukke grafik, der hiver dig ind i spillet.

Ganske kort fortalt vågner din karakter op et fremmed sted, ser en stjerne falde ned bag et bjerg i horisonten, og så er den titulære rejse i gang. Du skal hoppe, svæve og chirpe (kvidre?) dig gennem små ukomplicerede puzzles, der er med til at præsentere den noget øde og mystiske verden, du befinder dig i, fra den gyldne ørken, du vågner op i, til golde vinterlandskaber og sunkne byer.

Journey 01

Undervejs møder du pludseligt andre spillere, og her er et af de helt unikke twists i Journey. Man kan kun kommunikere ved at udsende fugle-agtige pip, men selvom det er relativt simpelt, kan man ikke andet end at føle, der bliver bygget bånd mellem dig og den anden spiller. Og uden at afsløre for meget indeholder dette enkle, lille multiplayer-aspekt endnu et twist, som jeg vil overlade dig selv til at opleve. Når det så er sagt, er det vigtig for mig at påpege, at Journey ikke er et multiplayer-spil i traditionel forstand, og at det kun er med til at gøre stemningen i spillet endnu mere unik.

Og så skal der lige slås et slag for Austin Wintoris mageløse soundtrack! Det er simpelthen vidunderligt. Og ja, jeg sidder faktisk og lytter til det i skrivende stund!

Journey udkom originalt til PS3 i 2012, men som det er blevet kutyme i disse tider, har det fået et HD-remake til PS4. Og hvad, der i forvejen var et fantastisk smukt spil, er kun blevet smukkere med det nye lag maling! Og ikke nok med det! Hvis du allerede har købt spillet til PS3 i sin tid, er det ganske gratis for dig via PSN til PS4 nu. Ellers koster det kun 109 kr. på PSN lige nu, og de penge er godt givet ud. Der er masser af replay, og spillet er relativt kort, men man får noget for pengene. Og det er bestemt ikke en oplevelse, du må snyde dig selv for, især ikke hvis du har brug for noget andet end bare ”Another Generic Annualized Shooter™”.

6af6

Leave a Reply

Your email address will not be published.