”War. War never changes” Alle, som har spillet Fallout computerserien, vil kende denne sætning. Fallout Shelter foregår i denne apokalyptiske verden lavet efter et relativ nyt computerspil af samme navn.

Har man prøvet spillet på sin computer, tablet eller mobil, så har man en rigtig god ide om, hvad spillet handler om. For dem, som ikke kender det, kan der fortælles, at det handler om, at man er ”Overseer” i sin Vault, som er en bunker. Her har man opgaven at få denne til at fungere med at sætte folk i arbejde og udvide bunkeren, så der er plads til endnu flere mennesker. En Overseer er en form for borgmester for bunkeren. Folk er her dine små figurer, som du flytter rundt hver runde.

Selve spillet

Spilpladen består af en række kort, hvor de lagt ved siden af hinanden viser en bunker i etager. Hver spiller får sin elevator, hvorfra man så begynder at bygge ud og lave sin egen etage. Derefter kan man ”besøge” de andres etager for at få de ressourcer, de kan producere i de rum, de har bygget på deres etage. Den, som ejer etagen, får så en lille bonus for, at andre bruger ens etage.

Spillet går på omgang, hvor hver spiller har mulighed for at placere en arbejder i sin tur. Dernæst får man det, man har produceret, som ofte er en ressource. Der er tre slags ressourcer. Det er også muligt at få en ny arbejder til bunkeren. De tre ressourcer kan man max have seks af hver, og disse bruges til at købe nye arbejdere eller udvide sin etage. 

Fallout følelsen

Spillet er i grafikken meget tro mod det, vi kender fra spillet. De små figurer, hver spiller har, ligner ”Vault Boy”. Det er en maskot i spillet, som kort fortalt er en slags nikkedukke med kæmpe hoved. De fjender, man kan risikere, der dukker op i sin bunker, ligner dem fra spillene, og faktisk oser hele spillet af Fallout.

Er det så sjovt?

Spillet er basalt set et worker placement, hvor du sætter en mand, og du får noget i retur. Fallout er simpelt i sin opbygning og let at gå til. Det giver en god indgang til denne type spil, hvis man ikke er ude i store, lange spil, hvor det ofte også bliver komplekst. Jeg personligt er glad for, at det er så ligetil at lære og gå i gang med. Der er fine regler med, som støtter en gennem spillet. Er man inde i denne type spil, er der til gengæld ikke så meget at hente. Der er det nok for ”simpelt”. 

Jeg har selv dette spil i min samling og tager det gerne frem, når der er nye brætspillere på besøg. Det er et godt introspil. Jeg er også fan af, når man laver æsken, spillet kom i, smart. I denne æske har man rum, der passer til de dele, der er med. Derudover er der symboler, så man let kan lægge kort i et afsnit og brikker i et andet. Spillet kommer i en ”madkasse” af blik. Jeg er ikke så stor fan af det, men det giver tematisk mening.

FALLOUT SHELTER – THE BOARDGAMER er udgivet af Asmodee Nordic

Leave a Reply

Your email address will not be published.