Du kender det muligvis.

Du kommer træt hjem fra arbejde, sniger dig op langs husmurene og famler efter nøglerne i det dunkle tusmørke, før du diskret kigger dig omkring. Såfremt ingen følger efter dig, smyger du dig ind gennem døren og låser den bag dig i al hast.

Inde i lejligheden hældes cola’en op, slipset løsnes, og jakken ender i et støvet hjørne.

Døren til kælderen skubbes op, og du træder ind i det helligste rum. Knappen trykkes ned, og med den umiskendelige bip-lyd starter hjemmealteret sin daglige procedure.

Det er tid.

warcraft 7

Lad mig introducere mig selv:

Zugrah

Zugrah

Til daglig, Anne Gram, revisor og normal, ansvarlig voksen. I fritiden er jeg kendt som Zugrah, ingame og på twitter. En Blackrock orc i World of Warcraft. Som om at leve halvdelen af sit liv i et spil ikke var nørdet nok, så indrømmer jeg blankt, at størstedelen af min tid går med at rollespille inde i spillet.

World of Warcraft vil nok altid være min favorit. Det var i dette spil, at jeg mødte min kommende mand for snart ti år siden. Jeg har lagt sammenlagt mere end to år af mit liv i dette spil, og til trods for mange afstikkere til andre nye spil ender jeg altid med at returnere til World of Warcraft.

Jeg elsker bare atmosfæren i MMORPGs (Massively Multiplayer Online Role Playing Game), hvordan man møder spillere fra hele verden og får udfordret sit livssyn igen og igen. For mig er det helt sikkert primært den menneskelige kontakt, der er vigtig. Som da jeg fik julekort fra England, eller da en russer sendte mig en mail med halvtreds billeder af Moskva om vinteren. Da vores ven fra Sydafrika flyttede til Sverige for at være sammen med en pige, han mødte i et spil, og da vi mødtes med en online-ven i London og fik en guidet rundtur.

warcraft 4

I online spil snakkes der om mangt og meget. Lørdag nat kan gå i alle retninger, og mens man jagter sine achievements, rollespiller eller prøver at nedkæmpe en stor drage, kan livets store hemmeligheder blive delt.

Men selvfølgelig er spillet i sig selv lige så vigtigt. Hvilken lore gemmer sig bag spillet? Er historien god og detaljeret, køber jeg historien, eller er den utroværdig? Er gameplayet flydende og velfungerende? Er grafikken god?

Helheden er naturligvis vigtig, men de enkelte dele skal også fungere. En dungeon eller et raid, der ikke er finjusteret, eller en battleground, der giver fordel til det ene hold, er bare ikke godt nok. Selve det at stige i level med sin character skal også være underholdende. Vi har set mange spil prøve, og endnu flere fejle. Jeg nævner kort, Wildstar, Tera, ArcheAge, Age of Conan og Elder Scrolls Online.

billede 1

Hvor går det galt for disse spil? Hvornår kommer det spil, der kan vippe World of Warcraft af pinden som det nye store MMORPG? Læs med, når jeg analyserer de nyeste spil. Slip for alle skuffelserne, og find ud af, hvornår muldvarpen skal frem i lyset.

Leave a Reply

Your email address will not be published.