Star Wars X-Wing transporterer dig tilbage til en fjern galakse, hvor du på en underholdende måde kan hjælpe oprørerne med at besejre Imperiets magter – altså i brætspilsform.

Star Wars X-WingKan du huske den første Star Wars? Fornemmelsen du fik i maven da Luke, Han, Leia, Chewbacca, R2-D2 og C3-P0 stak af fra Dødsstjernen. Luke var helt melankolsk over Obi-Wans død, men der var INGEN tid til at sørge. For lige i hælene på vores helte kom Imperiets TIE-Fighters.

John Williams legede med musikken og pludselig følte vi, at vi var i hjertet af kampen mellem Tusindårsfalken og de hurtige TIE-Fighters.

Du kan godt huske det, ik’?

Så vil det sikkert glæde dig, at du meget nemt kan genskabe den fornemmelse, følelsens af episk rumkrig mellem de gode og de onde og du behøver ikke mere end det lille start-set X-WING fra Fantasy Flight Games.

I pakken finder du to TIE-Fighters og en X-Wing og du kan vælge, hvem der flyver. Skal det være en ny rekrut eller den kommende Rebel Alliances helt Luke Skywalker? Skal det være ukendte piloter fra Imperiets akademi, eller Imperiets fineste? Det er helt op til dig. Men hvor det lykkedes for vores helte at undslippe i filmen, er det ikke sikkert, at du får samme succes.

X-Wing er som udgangspunkt et to-spiller spil, som man kan bygge endeløst meget på. Med flere pakker og tilkøb kan man hurtigt samle en kæmpe skvadron af det ene eller det andet og udfordre sine venner til en dogfight in space, som de sent glemmer.

Star Wars X-Wing

Selve spillet er så simpelt, at man nemt kan spille det med børn fra ca. 7 års alderen. Det gør man ved at droppe nogle af de mere finurlige detaljer i spillet og nøjes med de to basis manøvrer. Ryk og skyd. På den måde kan man nemt involvere sine børn eller sætte sig tungt på pladsen som den ungerne altid vil spille med.

Når så ungerne er lagt i seng kan man rulle det store skyts ud og benytte sig af de regler og scenarier som gør spillet endnu mere sjovt. Smid nogle asteroider i spil og så er der pludselig mere du skal holde øje med end blot din modstander og ved kritikal hits kan din X-Wing få den type skader som gør dig til et nemt mål.

Det måtte skribenten desværre sande, at jeg gjorde at Luke Skywalker tabte til Imperiet og dermed kastede hele oprøret over styr. Men jeg glæder mig til endnu en gang at kaste mig op i cockpittet på min X-Wing og måske får jeg Kraften med mig næste gang.

X-Wing starterpakken indeholder reglerne, de nødvendige papbrikker til rumkampene, kort og terninger men desværre også kun 1 X-Wing og 2 TIE-Figthers. Det betyder, at hvis du vil benytte dig af netop Tusindårsfalken eller Slave-II eller få fingrene i nogle TIE- og X-Wing skvadroner og virkelig få gang i nogle dog-fights i rummet, skal du ud og investere noget mere.

Husk også, for ægthedens og fornøjelsens skyld, at smide STAR WARS: Original Motion Picture Score på pladespilleren og lad den transportere dig til en fjern galakse for længe, længe siden.
4af6

Leave a Reply

Your email address will not be published.